A Miskolci Állatkert apraja-nagyja, egy remek gyermeknapra szabva

0

2017. május 28-án, vasárnap, gyermeknap alkalmából is sok-sok élmény és látnivaló várja a Miskolci Állatkert látogatóit, ahová aznap a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés!

Az összegyűlt gyermeksereget egész nap változatos állatkerti programok várják május 28-án, gyermeknap alkalmából a Miskolci Állatkertben. Főszerepben a nemrég született állatok, hiszen az utóbbi hónapokban igazi „bébibumm” pezsdítette föl az Állatkert életét.

Az alig két hónappal ezelőtt született kúszósül kölyök után újabb csöppségek jöttek napvilágra. A tizennyolc kecskegida játszadozása, a David-szarvas borjak megfontolt lépései, a kis nagy marák szökdécselései és a maki ikrek első felfedező sétái színesítik majd a gyermeknapi programokat az állatkertben.

Az intézmény ajándékot is ad: a 14 éven aluli látogatói számára gyermeknapon, azaz május 28-án, vasárnap, ingyenessé teszi a belépést.

Forrás: miskolczoo.hu

Örökbefogadási kampány a hajléktalan kutyákért

0

 Örökbefogadásra váró kutyák definiálták újra a divat magazinok borítóit. Lengyelországban rengeteg kutyus vár örökbefogadásra eredménytelenül. Egy non profit szervezet úgy döntött, hogy szeretne ez ellen tenni valamit.

Nem mindennapi fotózásra vitték a kutyákat. A gazdira váró négylábúak nem kisebb hírességekkel együtt szerepelhettek címlapon, mint Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow, és  Pharrell Williams. Úgy gondolták, hogy a semmiképpen sem átlagos ábrázolás segít gazdit találni a kis árváknak, akik így hamarosan végleges otthonukban, szeretett családi körben élhetik a mindennapjaikat.

 

Csak a lufi le ne essen

0

Ez a kis boston terrier csak egy dolgot akar. Mindenáron a levegőben tartani a lufit. Elképesztően ügyesen fejelgeti a léggömböt és őrült módon mindent megtesz annak érdekében, hogy ne essen le a földre.  Végül a lufi feladja. Nem akar már labda lenni. 

Pingvinséta, látványetetések, pónilovaglás és még sok minden más egyéb, gyeremeknap alkalmából a debreceni állatkertben

0

Május utolsó vasárnapján  – 2017. május 28-án – 9-18 óráiga debreceni Állatkertben és Vidámparkban a gyerekeké a főszerep. A szokásosnál is gazdagabb kínálattal, látványos programokkal, meglepetésekkel várják a kicsiket, nagyokat, családokat és érdeklődőket!

Programok:
10:00-16:00    Lurkócia Gyermekkuckó – Kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás
10:00-10:30    Cactus Country Club – Linedance táncbemutató és tánctanítás
10:00-11:00    Hangbújócska Zenebölcsi – Énekes-hangszeres foglalkozás a legkisebbeknek
11:00-12:00    Miki mini Zoo party – Zenés állati animáció – Ábrányi Mikivel
13:30-14:15    János vitéz története – Boka Gábor előadásában
14:15-14:45    Piruett táncstúdió
14.45-15:05    Evolution of East Crew – Break tánc show
15.05-15:40    Muzsikáló Egészség Művészeti Iskola – Népi hangszerek bemutatója
16:10-től        Táncház

A vidámparki játékgépek és az állatkert lakói egész nap várják a látogatókat: lesz csacsifogat és póni lovagoltatás, állatsimogató, pingvinséta, állatbemutatók, látványetetések és bátorságpróba és állatkerti fejtörő nyereményekkel.

Továbbá a nap folyamán Óriás keresztrejtvény, Üzenőfal, Plüss bemutató és vásár, Cicavilág interaktív játszóház biztosít önfeledt szórakozást kedves vendégeinknek.

Ezen a napon a belépőjegy a Vidámparkba és a Kisvasút 14 év alatti gyermekek számára ingyenes! A rendezvény állatkerti belépőjeggyel is látogatható.

Forrás: zoodebrecen.hu

Csoda, hogy rátaláltak. Olyan apró a világ legkisebb kaméleonja

0

Ha álcázásról van szó, a kaméleon az egyik legjobb benne a világon. Egy normál méretekkel rendelkező kaméleont sem könnyű észrevenni saját környezetében, hát még egy ilyen apróságot.  

Brookesia Micra névre keresztelték ezt az apróságot, aki alig három centiméteres hosszúságával és másfél centiméteres magasságával elnyerte a világ legkisebb kaméleonja címet. Madagaszkár szigetén találta őt egy kutatócsoport. A picike állat majdnem  az alsó határán van annak a nagyságnak, ami gerinceseknél egyáltalán lehet.

A gerinceseknek van szemük, agyuk, komplex idegrendszerük, és létezik egy mérethatár, ami alatt ilyen bonyolult felépítésű élőlény egyszerűen nem létezik. A kaméleon DNS-éből kiderült, hogy bár rokonságban áll a szigeten talált többi kaméleonnal, mégis külön fajhoz tartozik.

 

Egy normál méretű hím kaméleon hossza 45-50 cm. A nőstények valamivel kisebbek, ők 30-35 cm hosszúak.

Tűzoltók élesztették újra az égő házban ragadt kutyust

0

Elektromos tűz miatt riasztották a tűzoltókat a washingtoni Snohomish megyében egy családi házhoz. A bejelentést a szomszédok tették, amikor észrevették, hogy füst gomolyog a ház ablakain keresztül. 

A tűzoltók már az összes lakók kimentették a házból amikor megtudták, hogy egy kutyus van odabenn. Mire azonban megtalálták és kimentették, addigra már nem lélegzett. Egy speciális készülékkel élesztették újra, ami cicák és kutyák légzését segíti elő. Az újraélesztés sikeres volt. Miután stabilizálták Sampson állapotát, egy közeli állatkórházba szállíttatták, Ők pedig eloltották a tüzet. Néhány órával később amikor a kutyust már kiengedték, közös fotó is készült a kis túlélőről és megmentőiről.

 

Kutyák a fürdőszobából

0

Az inkább opera énekesként, mint fotósként ismert Sophie Grand készítette a következő fotósorozatot, amin kutyákat kapott lencsevégre fürdés közben. Az utóbbi időben Sophie szenvedélyévé vált a kutyusok fotózása. Új könyvében a Wet Dog- ban, vidám képeket oszt meg négylábú kedvencekről fürdés közben. Csoda, hogy le tudta őket fotózni mielőtt megrázták magukat. 

 

Debreceni programajánló gyermeknapra

0

Május utolsó vasárnapján a debreceni Állatkertben és Vidámparkban a gyerekeké a főszerep. A szokásosnál is gazdagabb kínálattal, látványos programokkal, meglepetésekkel várják a kicsiket, nagyokat, családokat és érdeklődőket!

2017. május 28. vasárnap 9-18 óráig
Programok:

10:00-16:00 Lurkócia Gyermekkuckó – Kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás

10:00-10:30 Cactus Country Club – Linedance táncbemutató és tánctanítás

10:00-11:00 Hangbújócska Zenebölcsi – Énekes-hangszeres foglalkozás a legkisebbeknek 11:00-12:00 Miki mini Zoo party – Zenés állati animáció – Ábrányi Mikivel

13:30-14:15 János vitéz története – Boka Gábor előadásában

14:15-14:45 Piruett táncstúdió

14.45-15:05 Evolution of East Crew – Break tánc show

15.05-15:40 Muzsikáló Egészség Művészeti Iskola – Népi hangszerek bemutatója

16:10-től Táncház

A vidámparki játékgépek és az állatkert lakói egész nap várják a látogatókat: lesz csacsifogat és póni lovagoltatás, állatsimogató, pingvinséta, állatbemutatók, látványetetések és bátorságpróba és állatkerti fejtörő nyereményekkel.
Továbbá a nap folyamán Óriás keresztrejtvény, Üzenőfal, Plüss bemutató és vásár, Cicavilág interaktív játszóház biztosít önfeledt szórakozást kedves vendégeinknek.
Ezen a napon a belépőjegy a Vidámparkba és a Kisvasút 14 év alatti gyermekek számára ingyenes! A rendezvény állatkerti belépőjeggyel is látogatható.

A Budakeszi Vadasparkban él Európa tán legidősebb hiúz őméltósága

0

Hubert, a vadaspark korelnök nagyragadozója idén már a 23. életévét ünnepli, ezzel feltehetően ő számít kontinensünk korelnökének. A fokozottan védett, Európa vadonjaiból szinte teljesen eltűnt eurázsiai hiúzt a Budakeszi Vadaspark szakemberei még a széltől is óvják – és ez a hajlott korú macskaféle esetében már valóban szó szerint értendő.   

Az állatkertekben és a vadasparkokban a nyugodt, stresszmentes életkörülmények, a folyamatos, szakszerűen megtervezett táplálás és a gondos orvosi ellátás megléte, illetve a természetes ellenségek hiánya miatt az állatok jóval tovább élnek, mint a vadonban. Hubert 2011-ben érkezett a számára „nyugdíjas szállást” nyújtó Budakeszi Vadasparkba, és ugyan már akkoriban is kifejezetten aggastyánnak számított – hiszen a vadonban egy hiúz átlagosan és legjobb esetben is csupán csak 13 évig él –, a Budakeszi Vadaspark szakemberei óvó figyelmükkel napról napra arra törekszenek, hogy Hubert, jelenlétével, a lehető legtovább okozhasson örömet a vadaspark közönségének.

Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark gondozója elmondta: „Hatalmas büszkeség egy gondozónak, ha egy gondjára bízott állat ilyen szép kort él meg. Kiemelt figyelemmel viseltetünk a korrekorder Hubertünk iránt, fokozottan ügyelünk rá, hogy macskaféle lévén a legjobb minőségű táplálékkal lássuk el, ami az ő esetében alacsony zsírtartalmú csirkehúst jelent. Vadasparki mindennapjait Hubert rendszeres orvosi felügyelet mellett tölti, gondos előírás szerint vitaminkeverékeket, porcerősítőt és gyulladáscsökkentőt is „szed”, hiszen fogazata és csontozata sem a régi már. Emellett a kifutóját és a fedett emelvényét is úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legjobban védve legyen a zavaró tényezőktől, illetve a hőségtől és az esőtől is, mert a szélsőséges időjárási körülmények bizony igencsak megviselhetik az öregecske ízületeit.”

A kifejlett eurázsiai hiúz testtömege 18-38 kg, marmagassága 60-75 cm, testhossza 80-130 cm, amihez 15-25 cm-es farokhossz is adódik. Nyáron vörösesbarna, télen szürkés árnyalatú, apró sötét foltokkal pettyezett bundája és jellegzetes szakálla van. Különös ismertetőjegye a fülhegyen található szőrbojt, az úgynevezett fülpamat. Latin neve, a Lynx Lynx, az éleslátásra utal. A sziklás tisztásokkal kecsegtető, háborítatlan, sűrű lombkoronájú erdőket kedveli. Császárokat is megszégyenítő méltósággal, és ha kell, erődemonstráció útján uralja és védi saját területét, így nem árt óvakodni a sárga testnedvvel körbecsíkozott intimszférájától, mert a végén még pórul járhat az óvatlan betolakodó! Élőhelyén a nyugalomnak kiemelt szerepe van, a zavarásra érzékeny hiúz állománya az ember terjeszkedése miatt hazánkban a XX. század folyamán drasztikusan lecsökkent, később eltűnt fajnak is nyilvánították.

Hajdanán egész Európában elterjedt volt, mára veszélyeztetett faj, amely Magyarországon 1988tól tartozik a fokozattan védett állatok körébe. A 80-as évektől kezdve, a szlovákiai Kárpátokból származó egyedek miatt csupán szórványos hiúz-észleléseket regisztráltak. Jelenleg a Zemplénihegységben és az Aggteleki-karszton élnek vadon hiúzok, de az ő számuk is csupán 5-10-re becsülhető.

A Budakeszi Vadasparknak ezért is kiemelten fontos természetvédelmi feladata, hogy Hubertet, illetve hiúztársát, a fiatalabb Csabit, minél jobb állapotban és minél tovább láthassa vendégül, hogy minél több kis- és nagykorú látogató gyönyörködhessen bennük szinte testközelből.

Meghalt a világ legöregebb vombatja Patric

0

31 éves korában ért véget Patric, a világ legidősebb vombatjának élete. Matuzsálemi kornak felel meg az ő éveinek száma fajtársai között. 

Patric kölyök kora óta egy ausztráliai vadaspark közkedvelt lakója volt. Árván került ide, miután anyukáját elütötte egy autó. Az Ausztráliából származó vombatok fogságban maximum 20 évig szoktak élni. Természetes élőhelyükön pedig ennél jóval kevesebb ideig.

Patric nagyon ragaszkodott gondozóihoz és más állatokkal is rendívül jó barátságban volt. Mindig játékosan én önfeledten teltek a napjai. A látogatókat is nagyon kedvelte és aktívan részt vett a vadaspark életében.

Olyan jó élete volt, hogy sosem volt beteg. Halála előtt három héttel azonban elkezdett legyengülni és annyira rossz állapotba került, hogy a vadaspark vezetőségei úgy döntöttek, véget vetnek szeretett kedvencük szenvedésének. Halálakor az összes gondozója vele volt. Sokan gyászolják Patricot, mindenkinek hiányozni fog aki szerette.

Egy kóborkutya sétált be a hölgy udvarára, majd életet adott 9 csodálatos kölyöknek

0

Spring (Tavasz), a kóborkutyus évek óta az utcán élt és jellemzően ugyanazon a környéken kóborolt. A helyi lakosok jól ismerték és ismerősként köszöntötték. Befogadója nem volt, de a „szomszédai” igyekezték segíteni a nőstény kutyust.

Egy nap Spring beszaladt az egyik kertbe és egy jól eldugott fészerben életet adott 9 kölyöknek. A kert tulajdonosa megdöbbenve hívta a „Hope for Paws” (Remény a tappancsoknak) szervezetet, hogy próbáljanak meg segíteni az anyukán és a kölykein. Spring először agresszívan, a kölykeit védve fogadta a szervezet munkatársait, de aztán megérezte a jószándékot és hálásan figyelte, ahogy segítenek a kölykökön.

“Ez mindig nehéz folyamat” – fogalmazott a szervezet munkatársa. Először az anya bizalmát kell megnyerni, be kell mutatkozni neki, meg kell mutatni, hogy segítőkész szándékkal érkeztünk és még a hordozót is meg kell mutatni neki, amivel a kicsiken segítünk. Innentől általában már könnyebb a dolgunk és megérinthetjük a kölyköket.

20 perc elteltével már egyesével pakoltuk be a kicsiket a hordozóba, még végül az egész családot biztonságba helyeztük.

A róka kutya, aki joggal indulhatna a világ legkülönlegesebb kutyája címért

0

A képeken látható kutyus Mya, aki megszólalásig hasonlít a rókára. De senkit ne tévesszen meg vörös bundája. Ő itt tényleg kutya. Egy husky és egy pomerániai spicc szerelmének gyümölcse. 

A két éves vakítóan kék szemű különleges külsejű kutyus, Floridában él gazdájával Dave Lasio-val.

Mya imád úszni, túrázni és kedvenc gyümölcse a banán. Gazdájával sokat járják az államokat, hogy felfedezzék a legkülönlegesebb látnivalókat.

Kirándulásaik során is sokan nézik rókának a különleges szépséget. Myának egyébként egyre nagyobb az internetes rajongótábora, mióta felkerült róla az első fénykép.

 

 

 

Csodálatos képekkel készültünk Nektek ma, a Teknősök világnapján

0

 

Az év fóka videója ( Csak erős idegzetűeknek)

0

Drámába is torkolhatott volna a napokban történt eset, ha a járókelők közül valakinek nincs lélekjelenléte, hogy kimentse a kislányt. 

Egy helyi kanadai diák rögzítette kamerájával az idilli családi hangulatú fókaetetést, ami majdnem drámával végződött. A felvételen jól látszik, hogy az apuka kenyérrel eteti a kikötőben az oroszlánfókát, boldogságot okozva ezzel gyermekének. Úgy tűnik a fóka barátságos és hozzá van szokva az emberekhez. A szakértők azonban azt mondják, hogy ezt tévedés, hisz a kanadai kikötőkben felbukkanó állatok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy emberek etessék őket.

Andrew Trites, a British Columbiai egyetem vízi emlőseit kutató egységének vezetője szerint, nem az állat volt a hibás. Valószínűleg halnak nézhette a kislány ruhájának egyik darabját, ezért rántotta magával a vízbe. Hogy ki volt aki kimentette a gyermeket az nem derült ki, mindenesetre az biztos, hogy nagy lélekjelenléttel rendelkezett.

És akkor a múltkori szelfi-király cikk alatti felhívásunkra érkezett fotók

0

Mi nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy kik kapják a legtöbb Like-ot…

1, Válaszd ki a kedvenc képet

2, Nyomja a kép alatti Like gombra

3, Like-olda a fotót a Facebookon oldalunkon

Like

Like

Like

Like

Like

Like

Like

Like

Like

Ha tetszik az oldal, mi is kérünk szépen egy Like-ot

Ilyen segítségekkel öröm a bevásárlás utáni kipakolás

0

Ez a három Golden Retrivel minden bizonnyal megkönnyíti a bevásárlás utáni kipakolást gazdái számára. A legszebb az egészben, hogy szemmel láthatóan nagyon elvezik is a dolgot. Örömmel végzik a feladatukat. 

A pillanat, amikor a kutyák jutalomfalatot kapnak egyetlen mókás fotósorozaton

0

0112 0113 0114 0115 0116 0117 0118 0119 0120 0121 0122

Forrás: boredpanda.com

A vödör

0

John Wells New York-ból költözött Texasban, hogy megvalósítsa önnfentartó életmódot folytató álmát, ami sikerült is Neki. Felépítette környezetbarát otthonát és blogot is ír a tapasztalatairól. Egyik nap, különös ötlet pattant ki a fejéből. 

Az elsivatagosodott  Terlinga környékén élő állatoknak okozott boldogságot egy vödör vízzel. A vödröt azonban bekamerázta, mert kíváncsi volt, hogy a friss vízből milyen állatok isznak. A víz, nagyon jó szolgálatot tett, hisz sokféle állat ivott belőle.

A vödör című videó hatalmas népszerűségnek örvend az interneten. John fontosnak tartotta kiemelni, hogy a vödörbe pottyant méheket kimentették, nem esett bajuk.

 

 

Május 23 a teknősök világnapja

0

A teknősök világnapját 2000 óta ünnepeljük minden év május 23.-án. Az amerikai teknősmentők hozták létre ezt a jeles napot, hogy felhívják az emberek figyelmét a páncélos állatokra. 

Világszerte különböző képen ünneplik ezt a jeles napot. 2016.-ban például A Fővárosi Állat és Növénykertben megmérték a legnagyobb aldabrai teknőst aki 53 kg-ot nyomott. Olyan nagy volt, hogy még a mérlegről is lebillent. Az Állatkertben egyébként harminc teknősfajt tekinthet meg aki odalátogat.

Idén Dubaiban város Al Muna részén fekvő Tortuga étterem közelében nyilvános teknősetetést szerveznek a segíteni szándékozó látogatók számára.

A mai tudomány szerint 327 különböző fajú teknős él a földön. Sok minden befolyásolja életben maradásukat.  Nagy részüket a törvény védi, veszélyeztetett állatok. Az illegális befogás és az orvvadászat sok fajt veszélyeztet. Sajnos Ázsiában a teknőc hús ínyencségnek számít és a vizek szennyezettsége miatt is sokan elpusztulnak. A halászhálók is sok állat vesztét okozzák. Belegabalyodnak és nem tudnak kiszabadulni.

Mint minden állat a teknősök is saját élőhelyükön a legszebbek. Ne bántsuk őket és óvjuk a környezetüket.

 

Újszülött fotózás macskáéknál

0

Nagyon divatos manapság újszülött babákról pár napos korukban bájos fotókat készíteni. A babák ilyenkor kreatív díszletek közt cuki ruhákban és kiegészítőkben “pózolnak” a kamera előtt, a végeredmény pedig elvarázsol mindenkit. 

Kitty Lee, a fotós egy Luna nevű bájos fekete cicával készítette el ugyan ezeket a képkockákat egy naptár fotózás erejéig. A fotózáson minden ugyan úgy zajlott mintha egy babás fotózáson, azzal a különbséggel, hogy Luna némileg többet ficánkolt mint egy újszülött. A végeredmény elképesztően cuki lett.

Fotó: Kitty Lee

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás