Hírdetés

Cuki illusztrációk az állatok személyige alapján

0
Chris Beetow portrékat készít emberek háziállatairól, teszi mindezt úgy, hogy megpróbálja belecsempészni az állatok saját egyéniségét is a rajzokba. Nem tökéletes hasonlóságra törekszik, hanem arra, hogy a karakterből érződjön, hogy kik is ők valójában és láthatóvá váljon az az oldaluk is amit csak a gazdik előtt mutatnak meg. 

Ace, az előkelő fickó

Echo, a féltékeny cukiság

Az édes Daisy

Grover, a boldog srác

Leo, a ház királya

Rubi, aki fél a pókoktól

Frankie, a mentett pitbull

Brooklyn, a kedves

Az energikus Sprite

Roxy, az édes kis borsószem

Bella, a gyengéd

Forrás: boredpanda

 

Kutya alakú kaparófán élhetik ki édes bosszújukat a macskák

0

A macskának az egyik legfontosabb szükséglete, hogy a karmait élesíteni tudja. Ha nem szeretnénk, hogy az összes fotelt és kanapét szétmarja a lakásban, nagyon javasoljuk a kaparófa kihelyezését. Ha például a féltve őrzött kanapé mellé teszünk egy kaparófát, kedvencünk inkább ezt fogja használni, megkímélve a bútort. A kutya alakú kaparófa praktikus a kutya ellenes cicáknak. Ha van egy ilyen otthon, biztos nem a kanapén fogja élesíteni a karmait.

 

Zseniális fotók egy mocsárban vadászó leopárdról

0
Az éhség bizony nagy úr, a vadászat pedig időnként elég piszkos meló. Ha a leopárd éppen nem a vadkutyák vacsoráját csórja el, akkor néha bizony halászik is, bár a fejét elnézve nem valószínű, hogy számolt a mocsár minden szépségével, mikor a hal után vetette magát a trutyiba. 

A fotókat Abel Coelho lőtte egy fotószafaris utazáson, tudták, hogy egy leopárd van a környéken, de a férfinak sikerült kiszúrnia az állatot, amint a Savuti csatorna partjának közelében ólálkodik. Elmondása szerint, a leopárd egy szempillantás alatt a sáros vízbe vetette magát, csak másodpercek töredékén múlt, hogy sikerült elkapnia a jelenetet.

“A SZAFARI VEZETŐJE KAPOTT EGY FÜLEST, MISZERINT EGY LEOPÁRD ÓLÁLKODIK A KÖRNYÉKEN, EZÉRT ODAMENTÜNK MEGNÉZNI. LÁTTUK A HATALMAS HARCSÁKAT A VÍZBEN, DE SOSEM GONDOLTUK VOLNA, HOGY VADÁSZNI KEZD RÁJUK. ÚGY KÖZELEDETT A LEOPÁRD A MOCSARAS TÓHOZ, MINT A KÖZÖNSÉGES HÁZIMACSKÁK: OSONVA, LELAPULVA, SETTENKEDVE, AZTÁN HIRTELEN BELEVETETTE MAGÁT A SÁRBA. LÁTSZOTT, HOGY NEM IGAZÁN TETSZIK NEKI A MOCSÁR, DE MEGÉRTE AZ ÁLDOZAT, HISZEN SZÁJÁBAN EGY HATALMAS HALLAL TÁVOZOTT A HELYSZÍNRŐL”

-mesélte az 57 éves fotós.

Forrás: dailymail

A kutyák esete a filmplakátokkal

0

Ez történik, ha egy kutya és és némi humorérzékkel rendelkező gazdája, találkozik egy filmplakáttal.

Állatok akiknek fogalmuk sincs róla amennyire cukik

0

Ha ezeknek az állatkáknak lenne róla fogalmuk, hogy mennyire cuki ahogy az üveget nyalogatják, valószínűleg már rég elolvadtak volna maguktól. De mivel fogalmuk sincs róla, az olvadozás megmarad nekünk.

A kutyák szigete – Wes Anderson legújabb animációs filmje

0
Rex, Duke, Boss, King és Chief az Isle of Dogs című filmben
2018 márciusában kerül mozikba Wes Anderson nem mindennapi technikával készült animációs filmje, az Isle of Dogs, vagyis a Kutyák szigete.

A sztori a jövőbeli Japánban játszódik, amit letarol a kutyainfluenza és a fertőzött kutyákat egy szeméttelepnek használt szigetre deportálják. Ide indul egy japán kiskamasz, hogy megtalálja a kedvencét, segítségére pedig egy csapat kóbor kutya siet, akik viccesen alfahímnek képzelik magukat.

A közreműködő sztárok: Edward Norton, Scarlett Johansson, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Harvey Keitel, Greta Gerwig,Liev Schreiber, Tilda Swinton, Ken Watanabe és még Yoko Ono is a hangját kölcsönzi az egyik karakternek.

 

Te tudod, hogy a szagláson kívül miért hasznos még a kutyák orra?

0

Ahogyan nálunk, embereknél, az ujjlenyomat, úgy szolgál azonosításra a kutyáknál az orrlenyomat. Tehát, semelyik másik kutyának nincs olyan orrlenyomata, mint a Tiédnek! Persze chip alapján azért könnyebb őket azonosítani.

 

 

Megtalálod a képen az 500 bárányt?

0

Na látod már őket?

És most? Még nem?

De most már biztos előbújtak.

A mesebeli Izland gyönyörű lovai

0
Mesebeli tájakon futkároznak Izland szépséges patásai, akinek nagy valószínűséggel a legjobb életük van a világon. Troy Moth fotográfus körbejárta az egész szigetet, hogy megörökítse a táj szépségét és azt a csodálatos világot, amiben ezek a lovak élnek. 

Az izlandi lovak élete a legjobb az összes ló közül, mivel a vadon élő és háziasított állatok életének legjobb része jut nekik. Nyáron a hegyekben élhetnek, szabadon bóklásznak, a tél közeledtével viszont visszahúzódnak a völgyekbe, ahol gazdáik gondoskodnak róluk, míg tart a hideg.

Ezek a kiskedvencek annyira picikék, hogy elférnek egy csészében

0

A bögrés kiskedvencenél ma már nem lesz cukibb. Lehet olvadozni.

SONY DSC

Cicák, akik szenvedélyesen gyűjtögetnek

0
Néha elmélázunk azon vajon hova tűnhetnek a tárgyaink a lakásból, házból, amiket bárhogy keresünk nem találunk. Ilyenkor általában kidolgozzuk a legújabb fekete lyuk elméleteket és reméljük, hogy egyszer majd előkerülnek. Pedig időnként csak arról van szó, hogy nem árt a körmére nézni bajszos barátainknak, akik között szép számmal akad olyan, aki nem csak kiváló kaja tolvaj, de szenvedélyes gyűjtögető is. 

Ne vegyél még egy ajakápolót, kérdezd a macskád

A legjobb dolog a világon a kutya játékaival enni, különben nem is finom a vacsi…

Egy nagytakarítás felfedezései…

Ne hagyd elől a zoknid

A kupak gyűjtő akció királya

Csak azért tettem el, hogy jövőre is meglegyen…

A mindenes

A válogatott műanyag gyűjtés komoly dolog

A pillanat amikor ráébredsz, hogy nem kell megvenni a 100. egeret…

Ha szépen viselkedsz velem, összefoghatod a hajad

Sosem lehet elég lábad

Na Horatio, ebből olvass ki valamit

A szívószál igenis menő

Fogalmam sincs mi ez itt….

Nééézd, megtaláltam az órád!

Forrás: boredpanda

 

Kutatási célból, cuki fürdőruhát kaptak a teknősök Ausztráliában

0

Tudományos célokból vizsgálják ausztrál kutatók a teknősök ürülékét. A mintavétel azonban nem olyan egyszerű, hiszen az ürülék az óceánban nyomtalanul eltűnik. Egyedi megoldásként fürdőruhát adtak a teknősökre, amíg a mintavétel zajlik.

A közönséges cserepesteknős és levesteknős táplálkozási helyének meghatározása kulcsfontosságú lehet az állatok megmentése érdekében – ha tudjuk, hogy milyen kapcsolat van a táplálkozási hely és az utódok száma között, könnyebben védhetjük meg ezeket a veszélyeztetett állatokat.

Owen Coffee, a Queenslandi Egyetem PhD diákja furcsa, de hatékony módszert eszelt ki a teknősök ürülékének „befogására”: egy, a Borat filmből ismert formájú, kicsit átalakított fürdőruhát ad a megfigyelendő állatokra, amely felfogja a teknőskakit a későbbi vizsgálatok számára. Coffee célja, hogy a veszélyeztetett teknősfajok táplálkozási területeit azonosítsa.

Ehhez a kutatás egyik részében a teknősök béltartalmát kell vizsgálnia – innen jött a pelenkás fürdőruha ötlete. A furcsa kis öltözék rendes fürdőruhákból készül, és úgy tapad az állatok páncéljára, hogy közben egyáltalán nem zavarja őket. Coffee-nak így sikerült szép mennyiségű mintát begyűjtenie – az egyetemtől további 20 teknős tanulmányozására kapott engedélyt, akiket az ürülék begyűjtése után visszaeresztenek a szabadba, immár fürdőruhamentesen.

Forrás: origo.hu

 

Állati fotósok

0
Valószínűleg természetfotósnak lenni az egyik legjobb dolog a világon. A hosszú, órákon át tartó várakozáshoz ugyan kellő türelem és kitartás kell, de ha sikerül elkapni a pillanatot, az mindent fáradtságot megér. De azt egy percig se higgyük, hogy a fotósok belehalnak az unalomba, ugyanis néha a természet váratlan és felejthetetlen élményekkel lepi meg a lencse mögött várakozókat. 

Ezeket a pillanatokat általában csak a fotográfusok élvezhetik, de ha mázlink van, akkor van egy kolléga a helyszínen, akinek hála mi is bepillantást nyerhetünk a természetfotózás kalandjaiba és időnként hangosan irigykedve megállapíthatjuk, hogy miért is nem ezt a csodálatos, fárasztó és néha félelmetes, de mindenképpen gyönyörű szakmát választottuk.

Art Wolfe and a Southern elephant seal weaner, South Georgia Island

Forrás: boredpanda

 

Frida a labrador, aki életeket ment Mexikóban

0

7,1 es nagyságú földrengés rázta meg kedden Mexikó déli részét. A nagy erejű rengésnek eddig több mint 240 áldozata van. A mostani pusztító rengés, kevesebb mint két két héttel azután történt, hogy egy 8,1 es erősségű rengés rázta meg Oaxacát.

A nagy erejű mentések most is zajlanak, melyben Frida, a labrador jelentősen kiveszi a részét. Frida a mexikói haditengerészetnél dolgozik és eddig már több mint 50 ember életét mentette meg. A bátor kutyus speciális mentőfelszerelésben dolgozik és fáradtságot nem ismerve éjjel nappal kutatja a túlélőket. Reméljük minél több ember életét segít megmenteni, társaival együtt.

Büszke kutyaszülők és apró hasonmásaik 2.

0
A kutyák aranyos családi fotóit egyszerűen nem lehet megunni, a kis szőrmókok és büszke szüleik újra és újra megolvasztják a szívünket és mosolyt csalnak az arcunkra. A gondos gazdiknak hála rengeteg szívmelengető kép készül a boldogságukról, így most következzen egy újabb tündéri sorozat a büszke kutyaszülőkről és kölykeikről. 

Ha szeretnél még aranyos családi fotókat nézni, amikről csak úgy sugárzik a szeretet és az odaadás, akkor ide kattintva megteheted.

Képek: boredpanda, Pinterest

 

Ez a legcukibb koalás videó, amit valaha láttál

0
A vombat legközelebbi rokona, a pihe-puha, hosszú orrú, apró szemű kis erszényes, aki a nap 20 órájában eszik és alszik, tulajdonképpen egy cuki “ölbemaci” – bár semmi köze a medvékhez – aki szinte extázisba esik, ha a hasát vakargatják.

Csak megvakargatod és olyan lesz, mint egy álmos kiskutya, hihetetlenül aranyos:

MOST ADORABLE KOALA VIDEO EVER!

MOST ADORABLE KOALA VIDEO EVER! 🐨🐨🐨🐨😊

Közzétette: Symbio Wildlife Park – 2017. augusztus 24.

A leopárd jött, látott és győzött

0
Az afrikai vadkutyák vagy másik nevükön hiénakutyák vidáman marcangolják a jól megérdemelt zsákmányukat, amikor is a semmiből ott terem a leopárd és egy szempillantás alatt lenyúlja a vacsorát. 

Szegény vadkutyák hoppon maradtak, míg a nagymacska az első szembejövő fán elégedetten megvacsorázott.

Jött, látott, futott és győzött:

A kutyus és a gazdi, egy napon adott életet csemetéinek

0
Néhány órával születtek csak hamarabb a golden retriver és uszkár keverék kiskutyák, mint Brydon, a csecsemő. A gazdit már a kórházban értesítették, hogy a kutyababák megszülettek. Pár óra múlva pedig Brydon is előbújt anyukája pocakjából.

A képeken éppen hat napos a gyereksereg.

A gyöngybaglyok idősen is remekül hallanak

0
Kép: kormorant.co.za
Egy friss kutatás szerint a gyöngybaglyok egészen időskorukig megőrzik kitűnő hallásukat. Korábban a seregélyeknél mutatták ki ezt a képességet, azt sugallván, hogy a madarak védettek a korral járó halláskárosodástól – írja a hirado.hu a BBC nyomán. 

Ha sikerül alaposabban feltérképezni a gyöngybaglyok eme képességét, az eredmények birtokában újabb módszereket fejleszthetnek ki az embereknek hallásuk megőrzéséhez.

Kép: Pxabay

Georg Klump (Oldenburgi Egyetem), a vizsgálat egyik kutatója a BBC-nek kifejtette, a madarak füle az emberével ellentétben regenerálódik. Az ember nem tudja újranöveszteni a fül érzékelő sejtjeit, de a szárnyasok igen.

Olybá tűnik, hogy az ember az evolúció folyamán valahol elveszítette eme képességét. Az emlősökhöz hasonlóan idősen gyakran gyengébb hallással küszködünk: 65 éves korunkra több mint 30 decibellel csökken érzékenységünk a magas hangfrekvenciákra.

Kép: photorator.com

Royal Society Proceedings B folyóiratban közölt tanulmányt hét fogságban tartott gyöngybagollyal végezték el. A madarakat betanították, hogy hangra reagálva egy póznához repüljenek, ahol jutalomfalatot kaptak.

Még a legidősebb, 23 éves egyednél sem vették észre az időskori hallásvesztés jeleit. A gyöngybaglyok általában csak három-négyéves korukig élnek természetes környezetükben.

Kép: Pixabay

“A gyöngybagoly az Antarktiszon kívül minden földrészen megtalálható. A nyílt terepeken, illetve erdőszéli területeken szeret vadászni. Óriási elterjedési területén kívül többfelé is betelepítette az ember, mivel kiváló rágcsálóirtó. Szinte világméretű elterjedésének következtében a gyöngybagolynak számos alfaja van. Éjszaka aktív ragadozómadár, szinte hangtalanul repül. Lakott területeken és környékükön fészkel. Szívesen beköltözik templomtornyokba, elhagyott istállók, házak padlására. Magyarországon rendszeres fészkelő, fő költési időszaka márciustól októberig terjed, de a téli hónapokban is megfigyelték már költési próbálkozásait.

Fokozottan védett madár eszmei értéke 100 000 Ft. Az ún. csökkenő számú fajok kategóriájába tartozik, állománycsökkenésének oka a költőhelyek fogyása, alkalmas épületek lezárása, az élőhelykonkurens nyestek terjedése, a táplálkozóterületek beszűkülése, az urbanizációs hatások okozta pusztulás (rágcsálóirtó szer miatti mérgezések, pusztulás a közutakon és villamos vezetékek oszlopain, közvetlen emberi pusztítás).”

Forrás: hirado.huwikipedia

Eljegyzés 101 kiskutya módra

0

Bizonyára mindenki ismeri a 101 kiskutya történetét, amelyben Anita és Roger a kutyáiknak köszönhetően összeismerkednek és szerelembe esnek egymással, akár csak a két kutyusuk. A következő párokcska ebből a filmből merített ötletet eljegyzési fotóikhoz. 

Tony Collier és Corinne Jones 2009-ben találkoztak az Illinois-i Egyetemen, és a diploma megszerzése után mindketten a Walt Disney World-ben kezdtek el dolgozni. Corinne “a legnagyobb 101 kiskutya fan”, ezért megkérte fotós unokatestvérét, Melissa Biggerstaffot,hogy eljegyzési fotóikat, a híres film jelenetei alapján készítse el.  A képek önmagukért beszélnek.

Forrás: boredpanda.com

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás