Hírdetés

25 tökéletesen elkapott pillanat, amit látnod kell

0
A kutyákat és vicces fotóikat egyszerűen nem lehet megunni, a most következő tökéletes pillanatban elkapott fotók is az ő közreműködésüknek köszönhetőek. Az ilyen fotókhoz a szemfülességen túl persze nagy adag szerencse is kell, de ha éppen mindkettő van, akkor ilyen gyöngyszemek születnek.

Forrás: lifewithdogs.tv

A növényevő dinókról nem rég derült ki, hogy mégsem voltak teljesen vegák

0
Parasaurolophini Parasaurolophus - Kép: thinglink.me
A késő kréta korban élt hadrosauridák, más néven kacsacsőrű dinoszauruszok ürülékkövületei (koprolitjai) arra utalnak, hogy a növényevő őslények néha szándékosan állatokat, például kisebb rákokat is fogyasztottak – állapították meg a kutatók.

“A növényevő dinoszauruszoknak sokkal összetettebb étrendjük volt, mint azt eddig feltételeztük, ebbe az étrendbe bizonyos állatok, köztük a rákfélék is beletartoztak, ami sokkal inkább a modern kori növényevő madarakra jellemző étrend.”

– mondta a vizsgálatot vezető Karen Chin, a boulderi Colorado Egyetem munkatársa, hozzátéve, hogy az őslények ürülékfosszíliáinak ritkasága miatt ez a peszketáriánus, vagyis a növények mellett halakat és tengeri állatokat is magában foglaló étrend eddig elkerülhette a tudósok figyelmét.

A hadrosauroideák családfája (a mérce 4 m) – Kép: wikipedia.org

Az első megkövesedett dinoszauruszmaradványokat az 1850-es években fedezték fel és néhány fajt azonnal növényevőként könyveltek el, mivel a fogaik a ma élő növényevő emlősökéhez, például az orrszarvúkéra hasonlított – írta a BBC News.

Az Edmontosaurus koponyája az Oxfordi Egyetem Természetrajzi Múzeumában (Oxford University Museum of Natural History) – Kép: wikipedia.org

A mostani leletek egy Utah állambeli lelőhelyről származnak, amelyet a késő krétakorban, vagyis a dinoszauruszok uralkodásának alkonyán élt őslények fosszíliáinak kincsestáraként tartanak számon. A Kaiparowits-fennsíkról származó ürülékkövületben talált páncél- és egyéb maradványok tanúsága szerint a hadrosauridák rákféléket is fogyasztottak, amelyek valószínűleg rothadó fákban húzták meg magukat.

Az E. regalis felállított csontváza az Oxfordi Egyetem Természetrajzi Múzeumában (Oxford University Museum of Natural History) – Kép: wikipedia.org

A kutatók szerint a kacsacsőrű dinoszauruszok kifejezetten vadásztak a rákokra és rovarokra, amikor a rothadó fákból csemegéztek, és nem véletlenül nyelték le őket. Az apró állatok fontos fehérjeforrást jelenthettek a dinoszauruszok számára, különösen tojásrakás idején.

Az Parasaurolophus cyrtocristatus felállított csontváza a Field Természetrajzi Múzeumban (Field Museum of Natural History) – Kép: wikipedia.org

A vizsgált ürülékminták 75 millió évvel ezelőttről származnak, amikor a hadrosauridák nagy számban éltek a mai Utah állam déli részén. A csont- és fogmaradványok alapján a kutatók arra jutottak, hogy az állatok a szárazföldön töltötték idejük nagy részét, páfrányokat és tűlevelű fákat csemegézve, de közel maradtak a édesvizekhez.

A Scientific Reports című folyóiratban közölt tanulmány szerint könnyen lehet, hogy az eddig növényevőnek hitt többi dinoszauruszról is kiderül, hogy valójában mindenevő volt.

Forrás: MTI

Sárga szalag a kutya pórázán-Nagyon fontos, hogy tudd mit jelent

0

Biztosan láttál már olyan kutyát, akinek a nyaka körül, vagy a pórázán sárga szalag volt feltüntetve. Ha eddig nem tudtad mit jelent, most eláruljuk neked. 

A sárga szalag, azt jelenti, hogy a kutyusnak térre van szüksége, csak óvatosan közelítsd meg. A jelzés utalhat például egészségügyi problémára, arra, hogy a kutya nevelés vagy rehabilitáció alatt áll, esetleg arra, hogy félős, ideges, de jelentheti az is, hogy az állat agresszív emberekkel vagy kutyákkal szemben.

Ahol 576 border collie összegyűlik, az valószínűleg a legboldogabb hely a világon

0
Pontosan ez történt, most szeptember 25-én vasárnap, amikor is majdnem 600 kutya töltötte meg az ausztráliai Willaston Oval parkot, a Border Collie Owners of South Australia szervezésében, hogy megdöntsön egy világrekordot, amit még 2013-ban a tévés Dr. Katrina Warren szervezésében állítottak, akkor 503 kutya gyűlt össze egy helyszínre. 

Az eseményt ugyan nem jegyzik be a Guinness Rekordok Könyvébe, mert az fajta-specifikus rekordokkal nem foglalkozik, így nem hivatalos az eredmény, de a szervezőket és a részvevőket, a siker fényében mindez aligha zavarhatja. Az eseményen összegyűjtött 6000 dollárt pedig jótékonyságra fordítják.

A képek és a videók alapján a kolosszális összejövetelen minden collie szerelmes remekül érezte magát az elképesztő mennyiségű border pedig hihetetlen látványt nyújt együtt.

Kép: BCOSA World Record Attempt
Kép: stanley_the_bordercollie
Kép: 3mmsy
Kép: 3mmsy
Kép: the_adventuresof_ollie
Kép: aserett
Kép: adventuresofdanteandmolly

Forrás: BoredPanda

Láttál már pávát repülni?

0

Ez a gyönyörű madár a madarak osztályának tyúkalakúak rendjébe és a fácánfélék családjába tartozó faj. Ritka dolog őt a levegőben látni, hiszen nem erőssége a repülés.  Pont annyira tud repülni mint egy csirke. Ha viszont mégis repülésre adja a fejét, az szemet gyönyörködtető látvány. 

Vadon élő rókák teljes zenben

0
Na, ők aztán tudják mi az, hogy relaxálni. A holland természetfotós Roselien Raimond képein jól látszik, hogy szakértőként tudják élvezni a kis dolgokat is az életben. A vadon élő rókákra specializálódott fotós elmondta, hogy ezt az állapotot kedveli náluk a legjobban, mikor semmi nem zavarja őket, sem éhség, sem hideg, sem fájdalom. Majd hozzátette, hogy ezt a legnehezebb fotózni is, ugyanis a rókák mindent megéreznek, ha izgatott vagy, ők sem lazulnak el, így meg kellett tanulnia relaxálni a rókákkal. 

Forrás: BoredPanda

Boldog cicamamák és apró hasonmásaik

0
A boldog cicamamák pont olyan büszkék tudnak lenni apró csemetéikre, mint a kutyák. A kis szőrmókok és büszke mamájuk fotói ugyanúgy megolvasztják a szívünket és mosolyt csalnak az arcunkra, mint a kutyák esetében. Így most következzen egy cuki sorozat a boldog cicamamákról és apró hasonmásaikról.

Forrás: BoredPanda

Sivár erkélyből igazi kutyakuckó

0
Nem kell hozzá más, csak egy kis kreativitás, sok lelkesedés, néhány faléc, műfű, egy kényelmes kutyaház, némi díszítés és már kész is! Az erkély is új életre kel, te is több kedvel mész ki, a kutyád pedig imádni fog érte. Ki ne örülne egy ilyen takaros kis kuckónak?

Forrás: reddit

 

Gyermekkori képüket fotózták újra, a haldokló kutyusukkal

0

Megható fotóval emlékezett meg öreg kutyájukról Tigrisről ez a család. 

Az Ausztráliában élő Dobbie testvérek még gyerekek voltak amikor Tigris, a Jack Russel terrier hozzájuk került. Nevét egyébként a Micimackó mesében szereplő örökké ugrándozó Tigrisről kapta.

Az évek teltek, a lányok felnőttek, Tigris pedig 16 éves lett és megbetegedett. Sajnos nem lehetett segíteni rajta és el kellett altatni. Miközben a lányok várták az állatorvost, előkerült egy nagyon régi fénykép ahol Tigris még csak egy éves és az összes lánytestvér rajta van. Ekkor jött az ötlet, hogy újrafotózzák a régi képet, hogy méltóképpen emlékezzenek meg szeretett és hűséges kutyájukról.

Tigris fotója az internetnek köszönhetően már bejárta a világot és emberek százezrei gondolnak rá szeretettel.

Mókás portrék a kutyák személyiségéről

0
Minden kutyának, tartozzon bármelyik fajtához, önálló személyisége van. Kutyáink lehetnek kedvesek, csintalanok, mogorvák, pajkosak, dölyfösek, nevetősek, szomorúak vagy akár közömbösek is és még számos tulajdonságot tudnák felsorolni. Így van ezzel Alexander Khoklov fotós is, aki ezzel a sorozattal szeretné bizonyítani, hogy a kutyák számtalan emberhez hasonló tulajdonsággal rendelkeznek.

Forrás: BoredPanda

Nem mindennapi akváriumok

0

Ha túl stresszes, aggodalmaskodó és álmatlan vagy, ideje beszerezned egy akváriumot. Számos tanulmány kimutatta, hogy akik rendelkeznek akváriummal és sokat nézik a halakat, azok kevésbé stresszesek, sokkal nyugodtabbak és a vérnyomásuk is optimális. Az egészségre való jótékony hatása mellett nem elhanyagolható dolog, hogy egy rendben tartott akvárium igazi dísze lehet lakásunknak vagy irodánknak. Íme néhány tipp ha esetleg valaki kedvet kapott egy akváriumhoz.

 

Megjöttek a kávé macskák

0

Az orosz illusztrátornő Elena Efremova nagy macskaimádó. Reggelente nem csak szimplán megissza a kávéját, hanem macskákat rajzol vele. Szerinte minden macskához más kávé illik. Vagy minden kávéhoz más macska? 

Cappuccino

Fagyis kávé

Machiato

Americano

Latte

Eszpresszo

 

Aktfotózáson járt a kopasz tengerimalac

0

Ő itt Eperke ,a Baldwin féle tengerimalac. A fajta sajátossága, hogy születésük után minden szőrüket elveszítik. Mint ahogy az alábbi képsorok is árulkodnak róla, a további életüket csupaszon, azonban kicsit sem szégyellősen élik. 

Vicces fotósorozat fejüket rázó kiskutyákról

0
Carli Davidson  mosolyogtató, játékos fotósorozatot készített kiskutyákról, amint a fejüket rázzák. A célja az volt, hogy minél inkább megragadja a mozdulatotokat, a csapódó füleket, a torzuló arcokat, egyes képeken még a szálló vízcseppeket is látni lehet. A kölyköket fényes, színes háttér előtt fotózta, hogy a képek minél frissebbek, élénkebbek és hívogatóbbak legyenek. A végeredmény elképesztően vicces és aranyos lett. 

Forrás: BoredPanda

 

A lényeg a csapatmunka és az őszinteség-Így vallják be bűneiket az elkövetők

0

“Úgy köszöntöttem új otthonában a sündisznót, hogy meg akartam enni. Az anyukám egy órát töltött azzal, hogy kiszedje belőlem a tüskéket. :(” – “Kergetni szoktam a kutyát a házban, mert most már fél tőlem, LOL”

“A sötét hálószobába szoktam kakilni.” – “Én pedig megeszem a bizonyítékot.”

“Belekakiltam a tányérba.” – “Én megettem a kaját még így is.”

“Minden reggel megnyalogatom az intim testrészeit.” – “Én sosem viszonzom a kedvességet.”

“Nézd ezeket a mennyei falatokat, amiket találtunk…”

“Zoknikat lopok.” – “Én megeszem őket.”

“Csapatmunka”

“Lepisiltem a testvérem fejét…” – “… én meg hagytam neki.”

“Megettem egy Bibliát este.” – “Én azt hiszem segítettem, bocsi Jézus.”

“A fürdőszoba padlójára kakilok és a mosdóba pisilek.” – Én meg anya bugyijaival próbálom elrejteni.”

“Megettünk egy egész doboz sajtos kekszet. Az ördög kényszerített minket.”

“Megettem a kakiját.” – “Én meg megettem az övét. Ezek után rögtön megpusziltuk anyut.”

“Hánytam. :(” – “Megettem…”

“Széttúrtam a konyhában a szemetest.” – “Én segítettem neki.”

“Zoknikat eszek.” – “Én gyűjtöm be a zoknikat.”

A legédesebb panda fotók amiket valaha láttál

0
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
A kölyök állatok mérhetetlenül cukik, de nincs mese, a pandabébik simán dobogós helyen végeznének a legek versenyében. Ezek a csöppségek annyira aranyosak, hogy azt már büntetni kéne, egyszerűen nem lehet kibírni, hogy ne olvadj pacallá, miközben nézed őket. 
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: Atlanta Zoo
Kép: Atlanta Zoo
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: gossiprocks.com
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: San Diego Zoo
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: Taipei Zoo, Taiwan
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: CCRCGP pandarezervátum, Kína
Kép: ChinaFotoPress
Kép: supercuter.com
Kép: wheredthepandasgo.blogspot.com

Már a cicamenyországban kergeti az egereket Szerecsendió, a világ legöregebb macskája

0

Harminckét éves korában szívelégtelenség végzett Szerecsendióval a világ legidősebb cicájával. 

Amikor Szerecsendió, a cirmos cica született, még Margaret Thatcher volt a kormányfő, és II. Erzsébet csak 30 éve ült a brit trónon. Gazdái, Liz és Ian Finlay szerint, akik 27 éven át viselték gondját, a macska hosszú életének az volt a titka, hogy tonhallal, tejszínnel és sült csirkével kényeztették.

A macska állapota csak életének utolsó heteiben fordult rosszabbra, a fogai már elvástak és nehezen lélegzett. Finlay, a nyugdíjas pék szomorúan mondta el: hirtelen halála feleségével együtt mélyen megrázta, mivel “gyerekükként szerették”.

A házaspár hozzáfűzte, hogy nem lesz több macskájuk, mert annyira megviselte őket a cirmos halála.

Szerecsendió a pár korábbi, Fűszer névre hallgató cicájával vetődött el hozzájuk 1990-ben. Mikor kiderült, hogy kóbor állat, befogadták, és Fűszer halála után ő lett az egyetlen háziállatuk. Az állatorvos szerint ötéves volt, amikor hozzájuk került, tehát amikor augusztus végén elpusztult, 32 éves lehetett. A macskák általában 15 évig élnek, Szerecsendió tehát kivételesen magas kort ért meg.

A Guinness rekordok könyve szerint egy 30 évesen, májusban elhunyt texasi sziámi macska volt a világ legöregebb cicája.

(MTI)

Csináld magad macskamászóka

0
Akinek macskája van pontosan tudja, hogy a bajszos bajkeverők imádják a körmüket élezni, lehetőség szerint kedvenc bútorainkon. Plusz, a mászás is a kihagyhatatlan sportok közé tartozik a függönytől a szekrényig, mindenen. 

Ahhoz, hogy kedvenc bútoraink karom mentesek legyenek, érdemes a kaparófa beszerzése, de akár készíthetünk saját kezűleg is macskamászókát, ami mindkét funkciónak eleget tesz és még lakásunkat is csinosíthatjuk egy új, egyedi bútordarabbal. Persze ehhez a változathoz nem árt, ha van már egy kis barkácsolási tapasztalatunk, na meg némi szerszámunk és helyünk, de természetesen bárki nekimehet az elkészítésnek, elvégre nincs lehetetlen.

Első lépésként keressünk egy a mászókához megfelelő fát, készítsünk hozzá talapzatot, majd rögzítsük őket egymáshoz, hogy biztos lábakon álljon mikor a helyére tesszük.

Mivel ez egy nagyobb és több funkciós bútor, erre már tehetünk a cicáknak ülőkét is az ágakra, elvégre szeretnek a magasban gubbasztani. Ezeket a ágakon ülő kis szigeteket érdemes csiszolni, lakkozni, majd vonjuk be puha anyaggal is, hogy kényelmesen lehessen rajta heverészni.

Mielőtt rögzítjük a polcokat érdemes a fát is lecsiszolni, majd pedig vonjuk be vékony kötéllel, hogy a cicák kedvükre hegyezhessék rajta a karmaikat. Ha mindez megvan, akkor már csak a helyére kell állítani a lakás új díszét és élvezni, hogy a macskák boldogan trónolnak rajta.

Forrás: wimp.com

 

 

 

Cuki illusztrációk az állatok személyige alapján

0
Chris Beetow portrékat készít emberek háziállatairól, teszi mindezt úgy, hogy megpróbálja belecsempészni az állatok saját egyéniségét is a rajzokba. Nem tökéletes hasonlóságra törekszik, hanem arra, hogy a karakterből érződjön, hogy kik is ők valójában és láthatóvá váljon az az oldaluk is amit csak a gazdik előtt mutatnak meg. 

Ace, az előkelő fickó

Echo, a féltékeny cukiság

Az édes Daisy

Grover, a boldog srác

Leo, a ház királya

Rubi, aki fél a pókoktól

Frankie, a mentett pitbull

Brooklyn, a kedves

Az energikus Sprite

Roxy, az édes kis borsószem

Bella, a gyengéd

Forrás: boredpanda

 

Kutya alakú kaparófán élhetik ki édes bosszújukat a macskák

0

A macskának az egyik legfontosabb szükséglete, hogy a karmait élesíteni tudja. Ha nem szeretnénk, hogy az összes fotelt és kanapét szétmarja a lakásban, nagyon javasoljuk a kaparófa kihelyezését. Ha például a féltve őrzött kanapé mellé teszünk egy kaparófát, kedvencünk inkább ezt fogja használni, megkímélve a bútort. A kutya alakú kaparófa praktikus a kutya ellenes cicáknak. Ha van egy ilyen otthon, biztos nem a kanapén fogja élesíteni a karmait.

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás