Kezdőlap Blog

Sok mindent elárul a kutyád személyiségéről, a kedvenc játéka

0
Minden kutyusnak megvan a maga kedvenc játék, hiszed vagy sem, ebből sok mindenre lehet következtetni a személyiségét illetően! Plüssállat, rágóka, teniszlabda? Lerántjuk a leplet arról, miért éppen ezekkel szeretnek játszani kedvenc négylábúink.

Sípolós játék

Azok a kutyusok, akik imádják a magas hangon sípoló játékokat, egyszerűen csak szeretnek engedni a bennük lévő vadászösztönnek. Az elejtett zsákmány hangját idézi fel a játék hangja, ezért van az, hogy a legtöbb kutya élvezettel rágcsálja ezeket, a gazdi nem annyira nagy örömére.

Plüssállat

Néhány kutya épp úgy hurcolja magával kedvenc plüssállatát, mintha csak egy kisgyerek lenne. Óvatosan bánnak vele, hozzájuk bújnak, finoman rágcsálják őket. Főleg a labradoroknál és a retrievereknél figyelhető meg ez a viselkedésmód, itt is a vadászat a felelős érte. Korábban ezek a fajták arra voltak kiképezve, hogy a lehető legjobb állapotban vigyék lábhoz az elejtett kacsát. Persze nemcsak náluk találkozhatunk ezzel, azok a kutyusok, akik sokáig voltak egyedül, vagy korán elválasztották őket az anyjuktól, gyakran keresnek vigaszt egy puha, meleg plüssállatban.

Labda

Mind tudjuk, hogy a legtöbb kutya örömmel szaladna a labda után még akkor is, ha már a végkimerülés kerülgetné. Erre egészen egyszerű a magyarázat: a legtöbb kutya imádja az üldözést. A mozgó célpont levadászása mindig nagyon csábító, ezért az aktívabb fajták órákig képesek a labdát hajkurászni.

 

Rágókötél

Szakértők szerint a kötelek, rongyok cibálása a falkában való vadászatot eleveníti fel. Mielőtt a kutya az ember legjobb barátjává vált, falkákban vadászott, az elejtett zsákmány feletti marakodás pedig gyorsaságra képezte őket, hiszen aki lemaradt, az éhen maradt.

Készségfejlesztő játék

A kutyák imádnak különböző helyzetekben megoldást találni, főleg ha a leleményességüket még egy jutalomfalattal is elismerik! Ezek a játékok, kirakósok az ideges, viselkedészavaros, vagy félénk kutyáknak jelenthet megoldást, így ugyanis elfoglalják magukat és azon dolgoznak, hogy egy problémát megoldjanak. A finom falat elég motiváció arra, hogy megmozgassák agytekervényeiket.

 

Bemutatkozott a Miskolci Állatkert leopárdbébije

0
Kép: mikolczoo.hu
Egy hónapos lett a miskolci állatkertben született perzsaleopárd-kölyök, ennek kapcsán pedig a kis hím átesett az ilyenkor szokásos első állatorvosi vizsgálaton, így be is mutathatták a nagyközönségnek. Mivel a kicsit anyja gondosan, ám egyelőre a látogatók elől rejtve neveli nagy örömmel várta mindenki az eseményt.

Bár néhány fénykép- és videófelvételen már korábban is lehetett látni a kölyköt, ám csak most mutatkozhatott be igazán a nagyvilág, és az eseményen résztvevő sajtó számára is.

Az állatkert nőstény perzsa leopárdja, a Lisszaboni Állatkertből érkezett Tarecát 2012. óta láthatják a látogatók, míg párja, Assim 2015-ben érkezett Miskolcra Jászberényből. Frigyük eredményeként 2017. december 16-án reggelre született meg első kölykük. Az első orvosi vizsgálat során pedig végképp bebizonyosodott, hogy a kicsi hím, ahogy eddig is feltételezték.

Kép: mikolczoo.hu

Így most már nevet is kaphatott: névadóként a Miskolc Autó fogadta jelképesen örökbe a kölyköt, amely így a Touran nevet kapta. A név az ókori Perzsia egyik tartományából (Turán) eredeztethető, amely perzsa eredetű személynévként is használatban van. Ráadásul a nőstény, Tareca neve után T kezdőbetűs nevet szerettek volna adni az utódnak is. A kölyök megkapta a „személyazonosságát” igazoló microchipet, valamint megmérték a súlyát is, amely azt igazolja, hogy a kölyök az elvárhatóaknak megfelelően fejlődik.

Kép: facebook.com/MiskolcZoo

A kölyök mintegy 98 napos vemhesség után jött a világra. Anyja gondosan óvja, és a nyugalmuk biztosítása érdekében az elmúlt hetekben igyekeztek a lehető legkevésbé zavarni őket. Mivel a leopárdok magányosan élnek, így a kölyöknevelés csak a nőstény dolga, ezért aztán a hímet az állatkertben is elkülönítve tartják most párjától és utódjától: ő folyamatosan látható az állatkerti kifutójában.

Kép: facebook.com/MiskolcZoo

Várhatóan 1-2 héten belül a kölyök is elhagyja a szülőszobaként szolgáló odút, és elkezdi felfedezni élőhelyét. Ezt követően már látogatók is egyre nagyobb valószínűséggel pillanthatják majd meg Tourant. Egyelőre még csak anyatejjel táplálkozik, de anyja néhány héten belül már felkínálja számára is a nagymacskák táplálékául szolgáló húst.

Kép: facebook.com/MiskolcZoo

A Távol-Kelettől Afrika déli részéig honos leopárd legnagyobb termetű, és egyben az egyik leginkább veszélyeztetett alfaja a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában honos perzsa leopárd (Panthera pardus saxocolor). A szabad természetben ugyanis egyedszáma a becslések szerint 1000-nél is kevesebb lehet. Éppen ezért az állatkertek összehangolt tenyészprogram keretében igyekeznek hozzájárulni az alfaj fennmaradásához. A program keretében mintegy 100 egyedét tartják az állatkertekben. A kölyök várhatóan másfél éves korában fog elkerülni Európa valamely másik állatkertjébe, így az idei évet még egész biztosan Miskolcon fogja tölteni.

Forrás: miskolczoo.hu

Cicák akik tagadhatatlanul imádják a havat

0

A következő videóban szereplő cicusok, le sem tagadhatnák, hogy imádják a havat. Ugrálnak, hógolyóznak hemperegnek, élvezik minden pillanatát a télnek. 

Bűnbánó kutyák

0
Kép: amarQt.com
Mindnyájan tudjuk, ha elmegyünk otthonról, akkor bizony előfordulhat, hogy kutyánk nem bír magával és elkövet valami disznóságot. Ilyenkor jön a jól megérdemelt letolás, amit időnként igen nehéz vigyorgás nélkül végigcsinálni, a kutyák bűnbánó pofija egyszerűen ellenállhatatlan.

Ugye mindenkinek meg van, amikor ezerrel mondod neki a magadét, kutyád – ott se voltam tekintettel – pillog rád, te pedig csak azt ismételgeted magadban: -nem röhög, nem röhög, nem röhög….

Forrás: kutyafan

Amikor az állatok bosszút állnak

0

Imádott házikedvenceink imádnak minket és egymást is, azonban néhanapján feléled bennük a bosszú, amikor megtorolják elszenvedett sérelmeiket, a kreativitásuk pedig nem ismer határokat. 

Azok a fránya lépcsők

0
A lépcsőzés nem egyszerű dolog, főleg, ha négy lábad van és most ismerkedsz a világgal. Ugyanakkor kívülről szemlélve meglehetősen vicces, ahogy a kis kajla lábak felfelé és lefelé csámpáznak, addig küzdve mígnem valahogyan, de sikerül a mutatvány. Egy biztos, nem lehet mosolygás nélkül kibírni. 

Forrás: cuteness

A világ legvidámabb kutyamenhelye

0
A menhelyi kutyusok szigete lehet a kutyaimádók Paradicsoma. Territorio de Zaguates, így nevezik a helyiek a szigetet, ahová nagy valószínűséggel minden kutyaimádó szívesen beköltözne.

 

Hogy miről is van szó pontosan? Egy magánkézben lévő területről Costa Rica területén, ahol önkéntesek által vezetett menhelyet tartanak fenn kutyáknak. Az örökbefogadásra váró kutyusokat bárki meglátogathatja, eltölthet velük egy egész napot is akár, ezzel az önkéntesek munkáját is segítve. Persze az állatok rendelkezésére áll fedett pihenőhely is, de napközben a legtöbbjük a hatalmas futtatóban tölti az idejét.

Először mutatkozott nyilvánosan az első francia pandabébi

0
Kép: facebook.com/zoobeauval
Bemutatkozott a nyilvánosság előtt Franciaország első óriáspanda-bébije, az öt hónapos Jüan Meng, vagyis Valóra vált álom, akinek keresztmamája Brigitte Macron, a francia köztársasági elnök felesége.

Az augusztus 4-én világra jött hím pandabocs anyjával, Huan Huannal együtt jelent meg kínai lámpákkal díszített otthonuk üvegfala mögött a látogatók hangos éljenzése közepette.

Kép: facebook.com/zoobeauval

Videofelvételek szerint a kölyök anyjában csimpaszkodott, Huan Huan pedig úgy tűnt, mintha legszívesebben a házban pihent volna a fiával. Amikor elege lett, fogta a fekete-fehér szőrgombolyagot és visszabújt otthonukba. A pandabébi névadó ceremóniáját decemberben tartották, a nevet Brigitte Macron együtt választotta ki a kínai first ladyvel, Peng Li-jüannal.

Comment embêter maman panda ?

Yuan Meng adore embêter sa maman 😊 Un moment de complicité craquant !

Közzétette: Zoo de Beauval – 2018. január 15.

Szombat reggel kíváncsiak százai álltak sorban a közép-franciaországi Saint-Aignan Beauval nevű állatkertjének bejáratánál már a nyitás előtt egy órával arra várva, hogy megpillanthassák a bocsot.

1ère sortie de Yuan Meng

#YuanMeng explore son nouvel environnement ! 🐼🐾

Közzétette: Zoo de Beauval – 2018. január 13.

Az állatkert kommunikációs vezetője kihasználta az alkalmat, hogy elmagyarázza az érdeklődőknek, milyen nehéz szaporodásra rávenni az óriáspandákat. „Éveken át próbálkoztunk mesterséges megtermékenyítéssel. Jüan Meng születése a pandavédelmi erőfeszítések nagy sikere” – mondta Delphine Delord.

Kép: facebook.com/zoobeauval

A kis bocs az első óriáspanda-bébi, amelyik Franciaországban született. Jüan Meng világra jöttekor mindössze 142,4 gramm volt, öt hónap alatt hízott 11 kilogrammosra. Jelenleg is jó egészségnek örvend – tette hozzá Delord. Jüan Meng szülei, a nőstény Huan Huan és a hím Jüan Zi 2012-ben érkeztek Franciaországba a pandadiplomácia keretében. A szülők 2022-ben térnek vissza Kínába, bocsuk két-három éves koráig lesz a francia állatkert lakója.

Kép: facebook.com/zoobeauval

Mióta a pár megérkezett, az állatkert kétszer annyi látogatót fogad, mint előtte, tavaly rekordévük volt, elérték a másfél milliós látogatószámot. Idén azonban még nagyobb tömeget várnak, hiszen már a pandabocsot is meg lehet nézni. Jelenleg két kínai pandaszakértő dolgozik a Beauvalban, hogy francia kollégáikat képezzék. Vadon kevesebb mint 2000, állatkertekben mintegy 400 óriáspanda él a kínai vadgazdálkodási hivatal szerint.

Forrás: MTI

A világtörténelem egyik legfantasztikusabb képét egy madár készítette egy másik madárról

0

Valószínűleg először és utoljára készült ilyen fotó a világtörténelemben, amelyet a tökéletes időzítésnek köszönhetően egy jégmadár készített egy másik jégmadárról. 

Lesley Garven már 10 éve foglalkozik a vadon élő fotózással és most hatalmas ajándékot kapott a természettől. Eljött az Ő pillanata, aminek köszönhetően világhírűvé vált. Ez a bizonyos nap is ugyanúgy indult mint a többi. Lesley kiment a természetbe, hogy fotózzon és várt a megfelelő pillanatra. Jégmadarat szeretett volna fotózni, ezért letette a fényképezőgépét egy faág elé és várta, hogy a madár leszálljon rá. Kisvártatva meg is érkezett a jégmadár és pontosan arra az ágra szállt le amit a fotós kinézett. A következő pillanatban azonban jött még egy jégmadár, aki viszont a fényképezőgépre szállt le és lábaival le is nyomta gombot, aminek köszönhetően elkészült a sztárfotó a másik madárról.

Szerencsére a fotós kezében éppen ott volt a mobiltelefonja és meg tudta örökíteni a soha vissza nem térő pillanatot.

Forrás: Lesley Garven

 

Sétálj a mesebeli finn vadon állatai között

0
Joachim Munter fotográfus képeinek köszönhetően elmerülhetünk a finn erdő varázslatos világában. Álomszerű portréin az állatok szinte mindig egyenesen a kamerába néznek, ami egy erős és szokatlan kapcsolatot teremt velünk, nézőkkel. A képeket nézve, az erdőben lépdelünk mi is és nyújtjuk a kezünket, hogy megérinthessük a velünk szemező állatokat.

A Helsinki származású fotós a Bored Panda megkeresésére elmondta, mindössze tíz hónapja kezdett el fényképezni. Eleinte a táj jobban érdekelte, de később inkább a vadvilág megörökítése felé fordult, elmondása szerint azért, mert ez nagyobb kihívás és nagyobb elismerést lehet vele kiérdemelni.

A portrékat nézve kicsit úgy érezhetjük, hogy az állatokat kiképezték erre, pedig erről szó sincs. Munter végtelen türelemmel és kitartással olyan kapcsolatot épít ki az állatokkal, hogy azok kényelmesen érezzék magukat a kamera előtt.

“A vadvilág fotózása az állatok bizalmának megszerzéséről szól. A legfontosabb dolog, hogy ne üldözd az állatokat, időre és türelemre van szükség, hogy jól érezzék magukat körülötted.”

Forrás: BoredPanda

20 cica aki csak azért is belefér a dobozba

0
A macskák és a dobozok valószínűleg ősidőktől fogva vonzzák egymást. Az biztos, ha valahol a lakásban/házban leteszel egyet, legközelebb már a macskát találod benne. Természetesen a cicáinkat az sem szokta zavarni, ha a doboz nem kifejezetten a mérete. A doboz, az doboz. Ha a macska egyszer eldönti, hogy belefekszik, akkor senki és semmi nem állíthatja meg…

Forrás: thedodo

Ilyen amikor a makik ellopják a műsort

0
Az újságírók élete bizony nem mindig méznyalás. Alex Dunlop, a BBC riportere a norfolki állatkertben a gyűrűsfarkú makiknál próbált bejelentkezni, de a játékos állatoknak egész más volt az elképzelése. Fel és le ugráltak körülette, sőt rajta is. Időnként bele is haraptak kicsit, hátha van nála némi nassolni való. 

When lemurs steal the show

You know what they say about working with animals… Lemurs 1-0 BBC News reporter. 😆🙈🎥

Közzétette: BBC News: East of England – 2018. január 8.

Egy 11 hetes kutyus első fotós élménye

0

Ő itt Harley, a 11 hetes Staffordshire Terrier kiskutya, aki a nemzetközileg elismert kisállat-fotós, Alex Cearns műtermében járt fotózáson. Alex évente több mint 900 kiskedvencet kap lencsevégre és gyönyörű képeket készít róluk. A következő képkockák is a fotós tehetségéről árulkodnak. 

 

Forrás: bordpanda

 

Hálátlan cicusok akik egyáltalán nem értékelik a gazdi ajándékát

0

Ha már van cicánk, természetes, hogy mindenből a legjobbat és legkényelmesebbet szeretnénk neki. Ilyenkor történik az, hogy a lelkiismeretes gazdi elmegy az állatkereskedésbe és pénztárcáját nem kímélve megveszi a szerinte legjobb kiegészítőket, amitől úgy gondolja, hogy imádott kedvence kényelmesebben fog élni. Aztán nagy boldogan hazatér a zsákmánnyal és várja a hatást. Az esetek többségében pedig mi történik? Megmutatjuk.

 

Már 200 millió éve élnek lepkék a bolygónkon

0
Kép: Marek Mierzejewski - Pinterest
A szebbnél szebb színekben pompázó pillék már legalább 200 millió éve élnek a Földön – derítette ki egy amerikai-német-holland kutatócsoport németországi ősi kőzetekben talált kitinpikkely-fosszíliák elemzése alapján.

Felfedezésük feltárja, hogy a korábban véltnél 70 millió évvel korábban éltek pikkelyesszárnyúak bolygónkon – adta hírül a BBC News Honlapja.

A porszem nagyságú kitinpikkelyek – más néven hímpor – a lepkék szárnyait borítják, innen kapta a rend latin nevét – Lepidoptera. Az ősi kitinpikkelyek elemzéséből kiderült az is, hogy azok néhány olyan molylepke- és lepkefajé, amelyek még ma is élnek és hosszú pödörnyelvük van a nektár kiszívásához.

Kép: Pinterest

“Felfedezésünk a szívószervvel bíró rovarok evolúcióját mintegy 70 millió évvel korábbra teszi. Azaz jóval öregebb ez a rend, amelyről korábban azt feltételeztük, hogy a virágokkal együtt fejlődött ki a Földön”

– hangsúlyozta Bas van de Schootbrugge, az Utrechti Egyetem kutatója.

Kép: 500px.com

A földtörténeti jura kort (195,56-145,5 millió éve) a nyitvatermő növények, mint a tűlevelűek uralták, amelyek édes nektárt termelnek. Ezek a primitív rovarok ezt a nektárt fogyaszthatták még az előtt, hogy a virágos növények mintegy 130 millió éve kifejlődtek.

Kép: fineartamerica.com

A nemzetközi kutatócsoport felfedezését a Science Advances című tudományos folyóiratban mutatta be, és magyarázatot is adott arra, hogyan terjedtek el a lepkék bolygónk minden kontinensén az Antarktiszon kívül. Az ősi kőzetekből kiderült, hogy ezek az ősi pikkelyesszárnyúak túlélték a triász végi (201 millió éve történt) tömeges kihalást, amikor számos faj elpusztult.

Forrás: MTI

Manóházak, cicusoknak nemezből

0

Nagyon szerencsésnek mondhatja magát az a cica, akinek ilyen házikója van. Az ukrán származású Yuliya Kosata készíti ezeket a cica lakokat, nemezből. Yulia, Nepálban ismerkedett meg a nemezeléssel és rögtön beleszeretett a technikába. Rögtön ugyan nem tudott ilyen szépséges műalkotásokat készíteni, de a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét. A házikók egytől egyig csodálatosak lettek. 

 

Egy év alatt száznál több vaddisznót fogtak be sikeresen a Pilisi Parkerdőben

0
Vaddisznó - Kép: thelocal.de
Az erdőgazdaság által alkalmazott módszerrel biztonságosan és hatékonyan csökkenthető a vaddisznók létszáma a lakott területekhez közeli erdőkben, ahonnan távolabbi erdőségekbe szállítják az állatokat. A befogás kutatási célokat is szolgál, hiszen több állatot nyomkövetővel is elláttak. Sajnos azonban sok helyen megrongálják a befogókat, amely megelőzéséhez a szakemberek a lakosság segítségét is kérik. 

A főváros melletti erdőterületen hatékonyan működik a Pilisi Parkerdő Zrt. vaddisznó befogási programja: január 11-én hajnalban újabb öt állatot szállítottak el az egyik kihelyezett eszközből, ezzel már 100 fölé emelkedett a befogott állatok száma az elmúlt egy évben. Az állatorvosok bevonásával kidolgozott módszer célja, hogy a lakott területhez közeli erdőkben is biztonságosan, az állatvédelmi szempontokat szem előtt tartva lehessen csökkenteni a rendkívül jól alkalmazkodó vadfaj létszámát.

„A befogás nyár végétől kezdődően, főleg a téli időszakban eredményes, amikor már önállóan mozognak a tapasztalatlanabb, fiatal állatok, akiket aztán télen a szűkebb táplálékkínálat miatt könnyebb a befogóba csalogatni” – mondta Kovács Ferenc, a Pilisi Parkerdő Zrt. budapesti erdőgondnoka.

vaddisznó befogás – Kép: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a befogott egyedeket a lakott területektől távolabbi erdőségekben engedik szabadon. A vadak egy részét nyomkövető nyakörvvel szerelik fel, ennek segítségével feltérképezhető az állatok élettere és mozgása.

A befogáshoz egy ketrecet helyeznek el a vaddisznók útvonalán, melybe kukoricát szórnak. A befogó ajtaját az állatok csukják be, amikor a ketrecbe szórt élelmet turkálva kioldják a felhúzott ajtó rögzítését. A befogott példányokat a fővárostól és a lakott területektől távol engedik szabadon, legtöbbször a Gödöllői-dombságban vagy a Budai-hegység félreeső, zárt erdőtömbjeiben.

A több éve sikerrel alkalmazott eljárás során a csapdát aztán ponyvával takarják le, így az állatok maguktól elindulnak a szabadon hagyott kijárat, és az elé helyezett szállítóláda felé – Kép: Pilisi Parkerdő Zrt.

A korábbi kutatások feltárták, hogy létezik egy olyan vaddisznó populáció, amely már nem hagyja el a belterületet, mivel megfelelő mennyiségű vizet és táplálékot és elegendő búvóhelyet is talál a házak között.

Szabadon engedés- Kép: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő szakemberei több önkormányzatnak nyújtanak segítséget a vaddisznók létszámának szabályozásban, befogókat alkalmaz például a budapesti XII. kerületi Hegyvidék önkormányzata.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint az utóbbi időszakban többször előfordult a befogó ketrecek szétszedése, megrongálása. Az erdőben póráz nélkül szabadon engedett kutyák pedig gyorsan megtalálják a befogóban lévő vaddisznókat és ugatásukkal stresszt okoznak az egyébként is szokatlan helyzetben lévő állatoknak.

A szakemberek ezért az erdőjárók és a lakosság segítségét kérik a módszer sikeres alkalmazása érdekében. „Ha a főváros környéki erdőkben 9-10 négyzetméteres, 1 méter magas ketrecet találnak, aminek a környékén többnyire kukoricát szórtak a földre, akkor kerüljék el a helyszínt, hogy ne riasszák el az állatokat. Ugyanezért fontos, hogy a kutyákat az erdőterületen minden esetben pórázon sétáltassák” – javasolja a szakember.

Forrás: parkerdo.hu, MTI

Csodálatos transzformációk

0

Az állatvilág telis tele van csodálatos és lenyűgöző átalakulási folyamatokkal. Van azonban néhány amely különösen csodálatos. Ilyen például a hernyók pillangóvá, lepkévé, molylepkévé alakulása is. A lepkék, már hernyó korukban is érdekes és egyedülálló külsővel rendelkeznek. Színezetük és rajzolatuk igazán változatos lehet. Az átalakulás végeredménye pedig mindig lenyűgöző. 

Cuki állatkölykök, hogy jobban induljon a napod

0
Szibériai tigris kölykök - Fotó: Sebastian Willow, AFP/Getty Images
Bármennyire is szeretjük a telet, ha nincs hó, akkor csak sötétség, bőr alá mászó nyirok és hideg van. Ilyenkor mindig nagy szükség van egy halomnyi cukiságra, hogy megmelengesse a szívünket és átsegítsen a hosszú téli napokon. Egy jó forró kávé és ezek a tüneményes kis állatkölykök biztos, hogy mosolyt csalnak az arcodra bármilyen hideg reggelen.
Bessi és az öt napos bébi tigris – Fotó: Philipp Guelland, AFP/Getty Images
Anori a jegesmedve baba – Fotó: Daniel Naupold, AFP/Getty Images
Chikita – Fotó: Sebastian Bozon, AFP/Getty Images
Kenguru kölyök – Fotó: Jens Meyer, The Associated Press
Királypingvin baba –
Johnny Hanson, Houston Chronicle, The Associated Press
Kistigrisek – Fotó: Jens Wolf, AFP/Getty Images)
Panda baba – Fotó: Tammy Spratt, San Diego Zoo, The Associated press
Grizzly kölyök – Fotó: John Gomes, Alaska Zoo, The Associated press
Orangután – Fotó: Firman, AFP/Getty Images
Choloepus – Kétujjú lajhár- Fotó: Raul Arboleda, AFP/Getty Images
Vörös titi majom – Fotó: Peter Macdiarmid, Getty Images
Igazi lóri kölyök – Fotó: Zoological Society of London, The Associated Press
Spotti a jaguár bébi – Fotó: Thanassis Stavrakis, The Associated Press
Tijana – Fotó: Srdjan Ilic, The Associated Press
Ocelot kölyök – Fotó: Lennart Preiss, AFP/Getty Images
Szibériai tigris kölykök – Fotó: Lu Jinbo, Xinhua, The Associated press
Kajolu a kis gorilla – Fotó: Uwe Lein, Dapd, The Associated Press
A két napos elefántborjú “Jamuna Toni” – Fotó: Jeers Koch, AFP/Getty Images
Anya és csemetéje – Fotó: Nigel Treblin, AFP/Getty Images
Corinna és Wilbaer –
Fotó: Michael Latz, AFP/Getty Images
Paul, a törpe víziló és anyukája Debby – Fotó: Axel Schmidt, AFP/Getty Images
Keskenyszájú orrszarvú csemete – Fotó: Timur Emek, AFP/Getty Images
Hópárduc kölyök – Fotó: Pat Vasquez-Cunningham, The Albuquerque Journal, The Associated Press

Forrás: denverpost.com

Egy kis kígyósimogatás a kávé mellé

0
Kép: snakecenter.jp
Igaz, hogy el kell ugrani érte Tokióba, de oda se neki. Az utóbbi években megfigyelhettük, hogy egyre több állatos kávézó nyílik, gondoljunk csak a londoni baglyos vagy macskás kávézóra, amiből nem mellesleg Budapesten is van, sőt a Cat Café már sörözőt is nyitott Cat Pub néven, ha egy jó pofa sör mellé négylábú társaságra vágynánk.

Viszont a világ első, kifejezetten kígyókra szakosodott kávéháza Tokióban nyitotta meg kapuit. A Tokyo Snake Centerben (Tokiói Kígyó Központ) egy kávé mellé összesen 35 kígyó közül választhatunk magunk mellé asztaltársat. Természetesen a húsz kígyófajból, akik a kávázóban várják a vendégeket egyik sem tartozik a mérges kígyók közé.

Kép: mirror.co.uk

Amint leadtuk a kávérendelést a pincérek rögtön bevezetnek minket a kígyó etikett alapjaiba is. A “mindent a szemnek” élmény díja 1000 jen (nagyjából 2300 forint), melybe a választott ital ára is beleértendő. Ha szeretnénk meg is simogatni is a kiválasztott kedvencet, további 540 jent kell letennünk az asztalra.

Kép: animalcafes.com

Persze nem mindenki rajong az ötletért, hogy miközben a kávéját szürcsölgeti egy hüllő tekeregjen az ölében, de a kígyók szerelmesei valószínűleg épp elegen ostromolják majd a helyet – írja az Independent. Mindenesetre, ha Tokióba sodorna az élet, ne hagyd ki a kígyós kávézót, a hüllő rajongóknak pedig egyenesen kötelező.

Forrás: Travelo

Block title

Reklám

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás