Swing Szerelem Szulák
Kezdőlap Blog

Túléte az autóbalesetet a várandós süni mama

0

Az autópályán találtak rá erre a szegény sünire miután elütötte egy autó. Kórházba szállítása után, a vizsgálatok közben kiderült, hogy egy nőstény sündisznóról van szó, akinek 5 sünibaba van a hasában. A kórházban stabilizálták a süni állapotát, amikor pedig eljött az idő 5 egészséges süninek adott életet. Sérülése ellenére az újdonsült anyuka tud szoptatni, miután pedig teljesen felépült, visszamehet babáival együtt a természetbe.

צפו: מנה של סוכר על הבוקר.בתחילת השבוע שיתפנו אתכם בסיפורה של הקיפודה ההרה שנפגעה בתאונת דרכים וטופלה על ידי צוות בית חולים לחיות בר – The Israeli Wildlife Hospital של הספארי ורשות הטבע והגנים, והמליטה במהלך הטיפול חמישה גורי קיפודים.כפי שאתם יכולים לראות, גם חמשת הצעירים מטופלים על ידינו במסירות ובאהבה רבה.בינתיים האם הדוקרנית ממשיכה להתאושש, דואגת לגוריה ומניקה אותם, ובקרוב היא תשוב יחד איתם אל הטבע.

Közzétette: ‎ספארי – Zoological Center Tel Aviv – Ramat Gan, Safari‎ – 2017. március 22.

A börzsönyi hiúz köszöni, jól van – fotó

0
Képünk illusztráció - Eurázsiai hiúz - Kép: Whipsnade Zoo
Közép-Európa magányos nagymacskáját nem kell félteni ebben a hidegben sem. A börzsönyi hiúz köszöni, remekül érzi magát, adta hírül a Börzsöny Alapítvány. Kutatójuk, Bedő Péter a minap ellenőrizte a kameracsapdát, a felvétel március 10-én készült.

Legutóbb, a ritka ragadozó egy másik példánya Nógrádban hallatott magáról, őt februárban kétszer is rögzítették kihelyezett kamerákkal.

A hiúz nagyon óvatos és félénk állat, ezért attól senkinek sem kell tartania, hogy erdőkerülés közben rátámadna egy ilyen nagymacska. Ráadásul fokozottan védett faj hazánkban.

A börzsönyi hiúz köszöni, jól van! Kutatónk, Bedő Péter most ellenőrizte a kameracsapdát, a felvétel március 10-én készült.(a kutatást az szja1%-ból fedezzük, kérjük támogasd!adószám: 18702862-1-13)

Közzétette: Börzsöny Alapítvány – 2018. március 17.

 

Az élet egyébként igen mozgalmas mostanában a Börzsönyben, januárban farkas nyomára bukkant Darányi László természetvédelmi őr, amikor hiúz nyomait kereste a friss hóban.

Az utóbbi években egyre gyakrabban hallhatunk olyan hírekről, hogy ez az alkalmazkodóképes ragadozó fokozatosan visszahódítja korábbi területeit. Nagyobb arányú elterjedésüknek élőhelyük feldarabolódása és zavartsága szab csak határt, hiszen élelmük lenne bőven nálunk. A farkasok mozgásterülete akár több száz négyzetkilométer is lehet, így lehetséges, hogy ez az állat a Bükkből, vagy Szlovákia területéről érkezett a Börzsönybe felderítőként – írta a dunaipoly.hu.

A farkas hazánkban szintén fokozottan védett faj, fontos szerepet játszik a vadállomány természetes, évezredek során kialakult szabályozásában.

 

 

El kellett altatni Sudant, az utolsó hím szélesszájú orrszarvút

0
A 45 éves állatot „életkorával kapcsolatos szövődmények” miatt kellett elaltatni, mivel állapota a közlemény szerint jelentősen rosszabbodott, és már nem tudta volna elviselni a további szenvedést. „Méltóságával és erejével sok ember szívét rabolta el” – tették hozzá a kenyai Ol Pejeta vadvédelmi terület szakemberei.

A rinocérosz és két nőstény társa, Najin és Fatu része volt annak az ambiciózus tervnek, mellyel a tudósok meg akarták menteni a kihalástól az alfajt. Sudan hírességnek számított, látogatók ezreit vonzotta a területre. Adománygyűjtő akció keretében a Tinder randevúoldalon fiókot hoztak neki létre, A világ legjobb agglegénye elnevezéssel.

A világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúja Szudánban született, innen egy cseh állatkertbe került, majd 2009-ben Kenyába szállították. Hétfőn szaporítóanyagot vettek tőle, „amivel életben tartják a reményt, hogy fejlett reprodukciós technológiák révén egyszer megkísérelhetik az alfaj újraélesztését” – mondta Richard Vigne, az Ol Pejeta igazgatója.

Az északi szélesszájú rinocéroszok egykoron Csád, Szudán, Uganda, Kongó és a Közép-Afrikai Köztársaság területén éltek, az 1960-as években még kétezer példányra becsülték a populációt. Az utolsó vadon élő példányt több mint egy évtizede látták a kongói Garamba nemzeti parkban, amelyre gyakran átterjednek a térségben dúló fegyveres összecsapások. Az állatok egy részét ugyan Kenyába telepítették, de nem tudták megmenteni őket a pusztulástól.

(MTI)

Hódok a Megyeri híd alatt – videó

0
Képünk illusztráció - Eurázsiai hód (Castor fiber) Fotó: Solvin Zankl / Rewilding Europe
Hódokra lett figyelmes egy kajakos Budapest északi határánál, a Megyeri híd alatt – írja a 444.hu. Szokolics György le is videózta a furfangos, lubickoló építészmestereket.  

Tudtad?

A lapátfarkú építőmesterek mindig vízközelben – rendszerint patakok és kisebb tavak mellett – tanyáznak, ahol általában gondosan kidolgozott, kúp alakú lakhelyet, úgynevezett hódvárat építenek. Először víz alatti üreget ásnak – többnyire a part oldalfalába -, és agyagból, kövekből „alapozást raknak köré.

Erre további rögökkel és kövekkel vegyesen gallyakat halmoznak, amíg az építmény jóval a víz fölé emelkedik. Egyetlen belső lakókamrát vájnak bele a vízszint fölötti részbe, a belső falak akár az egyméteres vastagságot is elérhetik. A rejtekhelyhez legalább egy víz alatti bejáróalagút vezet.

A hódváron kívül rendkívül jól használható gátakat és csatornákat is készítenek. A gátak anyaga szintén sár, kő és rőzse, de vastag ágakat, sőt egész fatörzseket is felhasználnak. Ezek a gátak rendszerint duzzasztóművek, egyrészt magasan tartják a vízszintet a csatornákban – amelyeken a hódok farönköket úsztatnak a tóba -, másrészt biztosítják, hogy a hódvárat állandóan víz vegye körül, így védik a ragadozók támadásaitól.

A hód főként éjszaka aktív, bár téli álmot nem alszik, telente kevésbé mozgékony. Kétségkívül leginkább a vízben érzi otthon magát, ahol bámulatos fürgeséggel úszik és bukik alá. Jellegzetes farkát: lapos, széles, bőrszerű pikkelyek fedik, a vége tompán lekerekített. Helyváltoztatás közben evező- és kormánylapátként alkalmazzák.

Forrás: haziallat.hu

Fagyhaláltól mentették meg a gólyákat Nádudvaron

0
Kép: Ó, azok a csodálatos állatok - Facebook
Az időjárás, tavaszban a tél tombolása nem csak minket ért váratlanul, de szegény hazafelé tartó vagy már itthon levő gólyáinkat is. Szerencsére vannak akik gondolnak és vigyáznak rájuk, mint ahogy tették ezt hétvégén is Nádudvaron. 

Példátlan összefogással, fáradhatatlan keresés után helyeztek biztonságba három fagyott, vizes szárnyú gólyát. A megmentett gólyákról az Ó, azok a csodálatos állatok nevű Facebook-oldal posztolt egy képet – a fotó tanúsága szerint a madarak szerencsére már jól vannak.

Mindeközben Bulgáriában, Március 18-án, vasárnap este Glavinitsa faluban, Safet Khalid helyi lakos 4 gólyát mentett meg a haláltól: az elázott, már-már megfagyott állatokat lakására vitte, ahol enni adott nekik és a meleg szobában így életet lehelt a madarakba. A gólyák most megmentőjük otthonában várják az idő jobbra fordulását, hogy folytathassák útjukat költőhelyük felé – tudósított a sokszinuvidek.24.hu

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a veszély nem múlt el, az időjárás továbbra sem kedvez frissen hazatért madarainknak, mivel a héten még minden éjjel fagyni fog. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy ha bajba került gólyát látnak, segítsenek.

“Aki a közelében a jeges – hideg miatt bajba került gólyát lát, így tud segíteni nekik a táplálkozásban:

–  felengedett, langyos csirkemáj
– májas konzerves kutya eledel
– csirke nyesedék csont nélkül!
– hal
– langyos, szőlőcukros víz. 

Ha bajba került gólyát látunk, úgy tegyük le az ennivalót, hogy ő lássa! Oda fog menni érte! Nem dobáljuk felé erővel!!
Megoldás lehet még, hogy a fészek közelében, ha van nyugodt hely (üres porta, nagyobb kert) ahova le mer szállni vagy le szokott szállni, oda kell kitenni az élelmet.”

Az oldalon emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy ha fagyos szárnyú, mozgásképtelen gólyával találkozunk, mindenképpen keressük fel az mme.hu oldalán a helyileg illetékes szakembert.

Sikeres gólyamentés Nádudvaron!!! Csodálatos összefogás, és fáradhatatlan keresés után biztonságba helyeztek három…

Közzétette: Ó, azok a csodálatos állatok – 2018. március 18.

 

 

Szilaj, a vad völgy paripája Norvégiába költözött

0

Ha láttad valaha a Szilaj, a vad völgy paripája című mesefilmet, akkor kísérteties hasonlóságot fogsz felfedezni az egész estés mese főszereplője Szilaj és Elmer a Norvégiában élő ló között. Elmer gyönyörű, merész egy igazi bohóc, aki teljes mértékben élvezi az életet úgy ahogy van. Ugye, hogy hasonlítanak?

 

Végveszélyben a kedves és vicces aranyosarcú madár

0
Aranyosarcú kakadu (Cacatua sulphurea) - Kép: earth.com
Az aranyosarcú, – más néven – kis sárgabóbitás kakadu (Cacatua sulphurea) szigorúan védett állat Indonéziában. A madárfaj 1988 óta számít fenyegetett fajnak és 2000-ben felkerült a kritikusan veszélyeztetett fajok listájára.

Vicces és barátságos madár, kitűnően megtanítható beszélni, ezért nagyon kedvelt, sokan tartják háziállatként. Sajnos éppen ezért az illegális vadászat kedvelt célpontja.

Mára a kihalás szélére került a faj, csak negyven egyed él vadon

– közölte a Kis-Szunda-szigetek Természetvédelmi Hivalata (BBKSDA).

Aranyosarcúak – Kép: korajr-animalplanet.blogspot.com

Ezért a hivatal az indonéz kormány által 2014-ben hozott természetvédelmi törvénnyel összhangban minden vadászatot megtilt, és ha lehet, megakadályoz – nyilatkozta a hivatal elnöke. Reméljük, sikerrel járnak és ez a kedves, mókás madár nem tűnik el örökre Indonézia erdeiből.

Forrás: Origo

Így készíts kutyakekszet házilag

0

Ha egészséges nasival szeretnéd jutalmazni a kutyádat ami a pénztárcádat is kíméli, akkor itt az ideje, hogy ezentúl te készítsd el számára a nassolnivalót. 

A házilag készített finomságoknak két nagy előnye is van. Az egyik, hogy semmi különleges alapanyag nem kell hozzá, a másik pedig, hogy és pofon egyszerű elkészíteni és nagyon hamar készen van.

Ha a kutyusod imádja a halat, akkor ezért a tonhalas finomságért biztosan odalesz.

Hozzávalók:

  • 1 doboz lecsöpögtetett tonhalkonzerv
  • 2 tojás
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • víz
  • (a halat helyettesítheted, zöldségekkel, bacon szalonnával, gyümölcsökkel, bármivel amit szívesen megeszik a kutyusod)

Nincs más dolgod, mint hogy a hozzávalókat alaposan összedolgozd, majd kb 5mm vastagságúra kinyújtsd és sütiszaggatóval kiszaggasd.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és 20-25 perc alatt süsd készre a falatkákat. Ha kihűlt mehet is a nasizás.

 

 

 

Garfield megelevenedett és várja, hogy új gazdája legyen

0

Sosem láttak még ekkora macskát a menhelyen ahová Symba került. A menhely dolgozói szerint a cica tömény szeretetgombóc. 

A 16 kilós négylábú egy washingtoni menhelyen várja, hogy valaki örökbe fogadja. Hogy, hogyan sikerült Symbának ilyen nagyra nőnie, azt senki nem tudja, de azt biztos, hogy méreteivel arányosan lakozik benne a szeretet. Gondozói imádják a és azon vannak, hogy mielőbb szerető gazdit találjanak neki.

 

Gigantikus macskák lepték el London utcáit

0
Gigantikus felfújható macska Londonban - Kép: BoredPanda
Mintegy hónappal ezelőtt, öt, hatalmas, lustán heverésző macska járt körbe egész nap London utcáin. Meglepő, de az Egyesült Királyság bankpiacának 85%-át, 5 nagy bank uralja. A TSB Bank kezdeményezésének az volt a célja, hogy ösztönözze az embereket a számukra nem megfelelő, “lusta” bankok elhagyására. 

Az utánfutóra helyezett, felfújhatós óriásmacskák egész nap London utcáin utaztak körbe-körbe. Természetesen a hatalmas macskákat mindenki kedvelte, kivéve talán a “kövérre hízott” bankárokat…Miaúúú…

Forrás: BoredPanda

A búvár és a hal 25 éves barátsága

0

 Hirojuki Arakava a búvár és Joriko, az ázsiai birkafejű ajakoshal, immáron 25 éve ismerkedtek össze és barátságuk azóta is tart. A búvár egy vízalatti sintoista szentélyt tart karban, és Ő kalauzolja a szentélyt látogató turistákat. A hal, minden alkalommal  odajön hozzá, ha hívja őt. Kalapáccsal elkezd ütögetni egy fém rudat, amit a hal messziről is meghall és odaúszik hozzá. Kettejük barátsága az idő múlásával, már önmagában is turistalátványosság lett. 

Csodaszép – kicsi, nagy, szőrős és szőrtelen – macskák lepték el Budapestet – Macskakiállítás

0
Budapest, 2018. március 17. Egy kiállító maine coon fajtájú macskájával a fővárosi Lurdy-házban megrendezett nemzetközi macskakiállításon 2018. március 17-én. MTI Fotó: Mónus Márton
A budapesti Lurdy Házban rendezi meg március 17-én és 18-án a Macskamánia Egyesület nemzetközi macskakiállítását. A rendezvényre ellátogatott Mónus Márton, az MTI fotósa is, így ízelítőt kaphatunk abból, milyen sokfélék lehetnek a macskák.

A kiállításon más állatokat is láthatnak az érdeklődők, például törpe és óriásnyulakat, vadászgörényeket, tengerimalacokat, sünöket, kisrágcsálókat és egzotikus állatokat.

Kiállítók maine coon fajtájú macskáikkal – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító brit hosszúszőrű macskájával – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító brit rövidszőrű macskájával – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító kanadai szfinx fajtájú macskájával – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító perzsa macskájával a fővárosi – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító maine coon fajtájú macskájával – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító maine coon fajtájú macskájával – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító ragdoll fajtájú macskájával – MTI Fotó: Mónus Márton
Egy kiállító cornish rex fajtájú macskáival – MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Különleges arcú majmok a Schönbrunni Állatkertből

0
Az egészen különleges fehérarcú sátánmajom - Fotó: Zoo Vienna Schönbrunn - Daniel Zupanc
Március elején új majomcsalád költözött a Schönbrunni Állatkertbe – a három fehérarcú sátánmajomnak nem csak a neve, de az arca is elképesztő – plusz a királykolobuszok legifjabb tagja, Togo is bemutatkozott.

Mindkét majomfajtának egészen különleges arca van, ami felett hosszan el lehet merengeni a természet csodálatos ecsetkezeléséről. Például a március 6-án született kis Togo fekete arcából kikandikáló melankolikus, ugyanakkor kifejező tekintet, hófehér bundával keretezve egészen megindító.

Togo a kis királykolobusz és anyukája – Fotó: Zoo Vienna Schönbrunn – Norbert Potensky

A zászlósfarkú kolobuszok fajába tartozó királykolobuszok a vadászat és a kicsi életterük miatt a sebezhető állatfajokhoz tartoznak a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján. Ráadásul állatkertekben sem fordulnak elő gyakran: európai állatkertekben mindössze 40 példány él, és sokszor kudarcba fullad szaporításuk is – írja a Travelo.

Malis neues Geschisterchen

Nachwuchs bei unseren Bärenstummelaffen heißt für die kleine Mali, dass ein anderer nun das Nesthäkchen ist. Aufmerksamkeit von Mutter Kwaku kriegt jetzt vor allem Malis kleiner Bruder Togo. Trotzdem kann sie sich über ihr Geschwisterchen freuen. Denn in ungefähr einem Monat wird Togo selbstständig auf Entdeckungstour gehen. Dann können sie miteinander spielen.

Közzétette: Zoo Vienna Schönbrunn – 2018. március 13.

Togo azonban már a második csemete, amely az osztrák főváros állatkertjében született. Az apróság most mindössze 400 grammot nyom és kilenc hónapos koráig az anyjába csimpaszkodik. Születésük után a királykolobuszok fehérek, ekkor még csak a szemük körül látható egy fekete csík. Három hónapos korukban azonban csillogó feketévé válik a szőrük.

Egészen elképesztő arca van a fehérarcú sátánmajomnak – Fotó: Zoo Vienna Schönbrunn – Daniel Zupanc

A majomházba március 11-én beköltözött lenyűgöző arcú kis sátánmajmok mindegyike hím. A világító sárgásfehér maszk a hollófekete csillogó bundában, egészen megdöbbentő külsőt kölcsönöz ezeknek az állatoknak. A három kismajom a hamburgi Hagenbeck állatkertből érkezett, de eredetileg Dél-Amerika esőerdőiben őshonos, ahol főként gyümölcsökkel, zöldségekkel és rovarokkal táplálkozik.

Fehérarcú sátánmajom – Fotó: Zoo Vienna Schönbrunn – Daniel Zupanc

Kedvenc csemegéjük a mogyoró. Mostanra annyira hozzászoktak az új környezethez, hogy ezt a finomságot már a gondozók tenyeréből is elfogadják.

Forrás: Travelofacebook.com/zoovienna

Belehalt a kígyómarásba a kígyóbűvölő

0
Kobramarásba halt bele az a 33 éves malajziai férfi, aki kígyós mutatványairól lett ismert – számolt be róla a BBC

Abu Zarrin Husszin tűzoltó munkatársainak gyakran tanította, hogyan ismerjék fel a különböző kígyófajokat és hogy bánjanak velük anélkül, hogy megölnék őket.

Korábban részt vett az Asia’s Got Talent című tehetségkutató tévéműsorban, ahol megcsókolt egy kígyót. 2015-ben is megmarta egy kígyó, akkor két napig feküdt emiatt kómában.

Hétfőn éppen kígyót fogott be, amikor egy kobra megharapta. Kórházba vitték, de belehalt a marásba

Forrás: index

Amikor az oposszum lenyúlja a vacsorát

0
Lássuk be, mindnyájan ragaszkodunk ahhoz, ami a miénk és ez az ételre is nagyon igaz. Az esetek 99%-ban ezzel az állatok is így vannak, de mint mindenben itt is akadnak kivételek. A történet egyik főhőse a házikedvenc macsek és vacsorája, a másik pedig a galád oposszum, aki szemrebbenés nélkül úgy döntött, hogy ez a vacsora biz az övé. 

Mit tehet egy gyalogszőrös, ha megpróbálják lenyúlni a vacsoráját? Természetesen megvédi, vágnánk rá először. De nem ez a macska. Gazdája nagy derültségére a cica úgy döntött, hogy ezt a problémát ha lehet, oldja meg a kétlábú, ő kimarad belőle. Hogy az oposszum rettenetes kinézete tántorította el vagy valami más, azt nem tudni, de drámai és kétségbeesett pofavágásai az ügy kapcsán kacagtatóak, az egyszer biztos.

És hogy mi lett a vége? Oposszum – macska: 1-0

Forrás: BoredPanda

 

Ritkaságszámba számba menő dolog történt Gyűrűsön-Ikercsikók születtek

0

Vörös József gyűrűsi ménesben történt péntek reggelre virradóan a csodás és egyben ritka esemény. 14 éves kancájuk iker csikóknak adott életet.

Az iker csikók születése nagyon ritka dolog, ám ha meg is történik akkor az egyik csikó általában olyan gyenge, hogy születése után nemsokkal elpusztul. Ezért is számít hatalmas dolognak jelen esetben, hogy mindkét állat túlélte az ellést és azon kívül. hogy erősödniük kell, remek egészségnek örvendenek. A két kiscsikó nemét tekintve az egyik kanca, a másik mén és mindketten sötétpej színűek.

Forrás: zaol.hu

 

Már úton van hazafelé Hadnagy is, a magyar jeladós szalakóta

0
Szalakóta - Fotó: Máté Bence
Március elejével Hadnagy, a hódmezővásárhelyi szalakóta megindult északnak. Igaz egyelőre még lassabb tempóban, meg-megállva halad, de azért már 200 km-rel északabbra van legutóbbi pihenőhelyétől – adta a hírül a rollerproject.eu.

Hadnagyon kívül jelenleg további két jeladós madár helyzetéről érkezik folyamatosan információ. Eleven útját már tavaly is követhettük, őt az Apaj környéki pusztákra várják vissza. Éganya pedig már a Dunántúlra terjeszkedő kis populáció tagja. A jelenlegi kevésbé pontos jelek alapján, ők is elindultak hazafelé.

Hadnagy jeladózása – Fotó: Ampovics Zsolt

A szakemberek remélik, hogy hamarosan pontosabb információ is érkezik, ami már felkerülhet a térképre. Az előzetes információk szerint Eleven már Mozambikban jár.

Hadnagy a Az Okawango-delta környékét elhagyva a Zambézi-folyót követve haladt északra – Fotó: A Zambézi-folyó – Gerard Brown

Az eddigi jeladós madaraink többsége március közepén kezdte meg vonulását, Hadnagy kicsit korábban, már március legelején elindult.

Az első szalakóták érkezése április végén várható hazánkban, a vonulás azonban egészen május végéig is eltarthat, hiszen tavaly Artúr május 21-én érkezett, míg Eleven május 30-án ért haza.

Szalakóta – Fotó: Horváth Tibor

A szalakóta védelmi programról és a jeladós madarainkról ITT olvashatsz bővebben.

Forrás: Szalakóta védelmi program

 

Imádja pihe puha plüssmaciját a bébi sörényes hangyász

0

Az anyukája nélkül cseperedő sörényes hangyász bébi, egy óriási sárga plüss mackót kapott gondozóitól, hogy biztonságban érezhesse magát ha hozzábújik. A kis árvát, az intézet dolgozói etetik cumisüvegből és már két kilogramm a súlya. Egy napon majd megtöbbszörözi jelenlegi méreteit és akár a 45 kilogrammot is elérheti. De addig is élvezi a biztonságot nyújtó plüss társaságát. 

 

A Fővárosi Állatkert galambokat kergető kiselefántjánál ma már nem lesz cukibb

0

Arun, a Fővárosi Állat és Növénykert négy hónapos kiselefántja, minden alkalmat megragad a játékra. Legújabb hobbija, a galambok kergetése, amit legalább annyira élvez, mint a labdajátékokat. 

Az állatkert, legújabb videóján azt mutatja be, hogy a most másfél mázsás állat minden lehetőséget megragad a játékra és bolondozásra. Egyik kedvenc szórakozása a kifutóra szálló galambok kergetése, s ebben már kellően magabiztos. Korábban ugyanis előfordult, hogy ha egy galamb esetleg mégsem repült el Arun közeledtére, ezen a szokatlan jelenségen a kiselefánt annyira meglepődött, hogy ijedtében lefékezett. Most viszont ilyesmi már nemigen történik, alighanem a galambok is érzékelik az elefántborjú magabiztosságát. A galambok mellett persze más játék is akad, például a kifejezetten elefántok számára készült labda, amelyet rugdosni és taszigálni ugyancsak jó móka egy cseperedő ormányosnak.

 

A keverék kutya is lehet divatos, fogadj örökbe Te is!

0
Foto: Hajas Orsolya Styling:Dmitrii Gronic Stylist Smink: Békefi Bianka Prandovszki Szilvia Haj, foto asszisztens: Netta Bajrami Models: White Model Managment Video: Kerekes Peter
Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás! A Rex Alapítvány védencei egy nem mindennapi kalandot élhettek át; egy napra igazi sztárokká válhattak a “A keverék kutya is lehet divatos, fogadj örökbe Te is!” projekt keretében – írja haziallat.hu

A fotózáson hat, jelenleg is örökbefogadó gazdára váró kutyus:    RoziLanaRonDidiAladin és Döme vett részt.

“15 éve fotózom, ebből 8 évet egy női magazin fényképészeként dolgoztam” – emelte ki Hajas Orsolya, a projekt megálmodója. – “Imádom a munkám, minden nap más kihívást tartogat. Szeretem felhívni az emberek figyelmet olyan problémákra, amiket a szívemen viselek.”

Foto: Hajas Orsolya

25 évvel ezelőtt szinte mindennapos volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat a város peremén dobták ki az autókból úgynevezett „gazdáik”. Azóta sokat változott a világ, egyre többen tekintik érző, szeretni és szenvedni tudó társnak négylábú barátaikat, és eszerint gondoskodnak róluk.

Foto: Hajas Orsolya
Foto: Hajas Orsolya
Foto: Hajas Orsolya

Ennek ellenére sajnos még mindig sok állat szorul segítségre. A Rex Alapítványnál évente közel ezer állatot mentenek meg, ivartalanítanak és adnak örökbe. A Rex Állatszigeten a képeken szereplő kutyusok mellett több mint száz további négylábú vár gazdára. A kampánynak köszönhetően most rájuk irányul a reflektorfény.

Fotó: Hajas Orsolya – Styling: Dmitrii Gronic Stylist – Smink: Békefi Bianka, Prandovszki Szilvia – Haj, fotó asszisztens: Netta Bajrami – Modellek: White Model Managment – Videó: Kerekes Péter

További információ:
Rex Kutyaotthon Alapítványfacebook.com/rexalapitvany

Forrás: andyoumagazine.com

 

Block title

Reklám
Swing Szerelem Szulák

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás