Közel 140 delfint sodort partra holtan a víz a Fekete-tenger oroszországi partvidékén

0
11 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Döbbenetes, összesen 137 cetféle pusztult el és került elő holtan, a Fekete-tenger oroszországi partjainál, csak márciusban – írja a Delfa állatmentő-szolgálat közleménye alapján a Moscow Times.

„Csak az elmúlt héten 101 delfin halálát regisztráltuk. Március 31-én 26 halálesetről értesültünk” – írta a mentőközpont április első napjaiban.

Az állatok testén látszik, hogy rengetegen gabalyodtak halászhálóba, mély vágások vannak a testeken, hiányoznak az uszonyaik, többüknbek felszkadt a gyomra. Néhányan sziklák köré kötött kötelekbe gabalyodtak, amit a Delfa szerint a halászok okozhattak, akik megpróbáltak megszabadulni a járulékos fogástól.

Az állatmentők szerint a delfinpusztulások magas száma azzal is összefügghet, hogy a hatóságok megduplázták a dél-oroszországi Kaukázus térségében a lepényhalakra vonatkozó 2024-es halászati kvótát. Az állatmentők szerint a lepényhal-hálók a legveszélyesebbek a cetfélékre nézve.

„Ha nem találnak alternatívát, vagy nem vizsgálják felül a halászati szabályokat, a Fekete-tenger delfinek nélkül marad.”

– tette hozzá a Delfa.

themoscowtimes.com