Két évtizede először vezetett halálesethez pumatámadás Kalifornia erdőségében

0
12 megtekintés
Puma - Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Két évtizede az első halálos pumatámadás körülményeit vizsgálták a kaliforniai hatóságok vasárnap, miután az állam területén egy testvérpár egyike vált a ragadozó áldozatává.

A hatóságok közlése szerint a testvérpár, egy 21 és 18 éves férfi szombaton elhullajtott agancsokat gyűjtött Észak-Kalifornia egy lakott területtől távol fekvő erdejében, amikor a puma megtámadta őket. Az idősebb testvér nem élte túl a támadást, öccse telefonon értesítette a hatóságot.

El Dorado megye rendőrhatóságának irodája arról adott tájékoztatást, hogy a kiérkező járőrök a fiatal testvért súlyos sérülésekkel látták el, miközben testvére holttestét a ragadozó őrizte. A rendőrök csak figyelmeztető lövésekkel tudták elriasztani a pumát, ami után megállapították a fiatal férfi halálát.

A macskaféle ragadozót később a vadőrök és rendőrök körbekerítették, majd megölték.

A puma, azaz hegyi oroszlán ritkán támad emberre, az elmúlt 40 évben összesen mintegy kéttucat incidenst jegyeztek fel az kaliforniai vadvédelmi hatóságok. Az Egyesült Államokban legutóbbi halálos pumatámadás 2018-ban történt Oregon államban.

A puma a teljes amerikai kontinensen megtalálható, Kanada és az Egyesült Államok nyugati hegyvidéki részén, míg Mexikótól Dél-Amerika déli csücskéig csaknem mindenütt.