Meghalt Amerika legöregebb gorillája

0
79 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Helen, az Egyesült Államok legidősebb gorillája 64 éves volt. A Kentucky állambeli Louisville-ben található állatkert bejelentette, hogy pénteken, október 14-én meghozta a nehéz döntést Helen elaltatásáról, mert életminősége a természetes öregedés miatt több hónapja folyamatosan romlott – írja a FoxNews nyomán az ORIGO

Helen figyelemre méltóan jó egészségnek örvendett élete nagy részében, annak ellenére, hogy a korral járó ízületi gyulladással és némi fogágybetegséggel diagnosztizálták – közölte az állatkert.

Az elmúlt hónapokban helennél instabilitás és remegés alakult ki, ami miatt esésveszélyben volt, és ez hatással volt a mindennapi életére.

A Louisville-i állatkert szerint a nőstény állatkerti gorillák várható átlagos élettartama körülbelül 39 év.

Helen születési éve 1958-ra tehető, és Nyugat-Afrika vadonjában született, ami a mai Kamerun – áll az állatkert közleményében. 2002-ben került a Louisville-i állatkertbe.

Nagyon nehéz elengedni egy olyan különleges gorillát, mint Helen, de gyakran ez az utolsó és legjobb lehetőség, amit állatainkért tehetünk

– mondta Dan Maloney, a Louisville-i Állatkert igazgatója a közleményben.

Ez az év a matuzsálemi nagy gorilla veszteségekről szól, ez év februárjában halt meg a világ legidősebb hím gorillája is, Ozzie:

Meghalt Ozzie, a világ legidősebb hím gorillája