A megelevenedett plüss játék

0
8 573 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Erzsébet királynő kedvencei mostanában egyre népszerűbbek és lássuk be, ezt meg lehet érteni. Az okos, csillogó szemű, rókára hasonlító kutyák, ellenállhatatlanok. Ha rájuk nézünk, olyan érzésünk van, mintha megelevenedett volna a kedvenc rajzfilmfiguránk. Ha eddig ellenálltál a corginak, ezeket a fotókat megnézve, tuti beleszeretsz a fajtába. 

Az etimológusok szerint  a corgi név a cor (törpe), valamint a gi (kutya) szavak összevonásából származik. Ilyen értelemben a corgi kifejezés először körülbelül 1360 körül fordult elő. A kelta legenda egyébként azt tartja, hogy a corgi a világ legrégibb, legősibb kutyafajtája. Valamikor pásztorkutya volt, amely úgy ösztökélte mozgásra a marhát, hogy belekapott az állat csánkjába, és mivel igen kis termetű, élénk kutya volt, könnyen elkerülte a rúgásokat. Valamikor házőrzőnek is használták. Két típusa van: a cardigan és a pembroke. Az előbbit a dél-walesi Cardiagnshire-ben tenyésztették ki, míg a pembroke-ról azt tartják, hogy flamand takácsok vitték be Angliába 1100 körül, és a spiccek nagy családjából származik. (A cardigan corgi egyébként nagy, felálló fülű, hosszú farkú kutya.) A két típus közül a pembroke a népszerűbb, szinte teljesen kiszorította a cardigant, és az egész világon elterjedt.

A corgi olyan, mint egy kis róka, de nemcsak küllemében hasonlít a rókára, hanem viselkedésében is. Okos, bátor, erős, ravasz, azt is mondhatnánk: „dörzsölt” kutya. Rövid lába ellenére rendkívül gyors és fürge mozgású. Minden helyzetben feltalálja magát. Fogékony, intelligens és imádja a gyerekeket. Nagyszerű falkakutya, híres nyájőrző, de vadászkutyának is használják, főként Angliában.

Ezeknek a pofiknak nem lehet ellenállni, ugye!? Like

A képek forrása: Pinterest