Újabb frakkos lakók csatlakoztak a nyíregyházi kolóniához

0
47 megtekintés
Sorakozó - A nyíregyházi Humboldt-pingvinek - Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook
Swing Szerelem Szulák
Mindenhol pingvin, talán így lehetne a legjobban jellemezni a Nyíregyházi Állatpark jelenlegi Humboldt helyzetét. Igen, újabb frakkos kollégák érkeztek a nyáron beköltözött, számos országból válogatott lakókhoz. Lehet próbálkozni a csoportképekkel. 

A Modern Városok Program keretében épülő Jégkorszak Interaktív Állatbemutató- mely az ország legnagyobb vidéki állatkerti beruházása- bár csak jövő tavasszal nyílik, első lakóit a  Humboldt- pingvineket a külső medencében már meg lehet lesni – olvasható az Állatpark honlapján.

Az Európai Fajmegőrzési Programban egy tenyészközpontot hoztak létre az országban csak itt látható pingvinfajból, így a különböző genetikai tulajdonságokkal rendelkező egyedek más-más  állatkertből érkeztek.

A nyíregyházi Humboldt-pingvinek – Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

Augusztusban Svédországból és Németországból, míg most 2 másik német állatkertből és Szlovákiából jöttek a madarak, így a kolónia egyedszáma jelenleg 15 fős.  A kolónia tagjai napról napra egyre bátrabban mozognak a területükön, ahol a vendégek a víz alatt is megcsodálhatják  őket. Az étvágyukra sincs panasz, naponta 6kg-nyi kapelint és heringet fogyasztanak.

A pingvinekre jellemzően ez a faj is tengerközeli életet él, a partra csak fészket rakni jár. Chile és Peru partvidékén őshonos. Neve élőhelyének közelében található Humboldt áramlatra utal, melyet Alexander von Humboldt felfedezőről neveztek el.