Újabb delfintámadás érte a fürdőzőket Japánban

0
2 825 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Mint mi is megírtuk, harapós delfin táblát kapott Fukui japán város strandja pár héttel ezelőtt, mert több delfinharapás is történt ebben a szezonban. Most újabb delfintámadás ért két fürdőzőt a strandon, egyiküket kórházba kellett szállítani – írta a BBC hírportálja.

A japán hatóságok azt feltételezik, hogy ugyanaz a delfin sebesítette meg a strandolókat, amelyik már legalább hat hasonló esetért felelős.

Mindkét friss eset, szintén a japán Fukui város melletti strandon történt. Helyi médiajelentések szerint a strandon csütörtök reggel egy férfi mindkét karján megsérült, majd később a delfin egy másik férfit is megsebesített a balkezén. Egyikük kórházi ellátásra szorult.

Ne piszkáld a delfin uszonyát és nem harap meg – Harapós delfin táblát kapott egy Japán strand

Az érintett partszakaszon ultrahangos jeladókkal próbálják távol tartani az állatokat, valamint táblákkal hívják fel az ott fürdőzők figyelmét a delfintámadás veszélyére és arra, hogy kerüljék el az állatokat.

Mindenestre ott sem ártana senkinek sem, ha szem előtt tartaná:

A delfinek nem szeretik, ha megérintik bizonyos testrészeiket, így az orruk hegyét vagy a hátuszonyukat, márpedig videófelvételek tanúsága szerint a strandolók pont ezeken helyeken szeretik megfogni az állatokat.

Egyelőre nem tisztázott, hogy melyik delfinfaj felelős a japán strandon történt sorozatos incidensekért.

A helyi média szerint a delfinek hozzászoktak az emberek közelségéhez ezen a partszakaszon és a különösen sekély, akár térdig érő vízbe is kiúsznak.

MTI