Ne piszkáld a delfin uszonyát és nem harap meg – Harapós delfin táblát kapott egy Japán strand

0
526 megtekintés
Kép: Unsplash
Swing Szerelem Szulák
Harapós delfinre hívják fel a fürdőzők figyelmét Fukui japán város strandján. Az érintett partszakaszon szerdától tábla inti óva a fürdőzőket egy tengeri emlőstől, amely már több embert megharapott. A strandon felszereltek egy berendezést, amely ultrahanggal próbálja távol tartani az állatot.

Helyi médiajelentések szerint a strandfelügyelők a fürdési szezon július 9-ei hivatalos kezdete óta legkevesebb tíz olyan esetet jelentettek, amelyben delfin harapott meg embert. Az áldozatok eddig csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a hatóságok nem tartják kizártnak súlyos sérülés lehetőségét sem.

A szakemberek úgy vélik, hogy az összes delfintámadás egyetlen állatra vezethető vissza, egy olyan egyedre, amelyre már áprilisban felfigyeltek egy másik partszakaszon.

„A delfinek aranyosnak tűnnek, de a vadon élő példányok védekezhetnek és haraphatnak, ha könnyelműen megközelítjük őket” – figyelmeztetett Twitter-üzenetben a fukui rendőrség.

A delfinek nem szeretik, ha megérintik bizonyos testrészeiket, így az orruk hegyét vagy a hátuszonyukat, márpedig videófelvételek tanúsága szerint a strandolók pont ezeken helyeken szeretik megfogni az állatokat

– mondta az AFP-nek Jaszui Maszaki, a fukui idegenforgalmi hivatal vezetője, aki azt tanácsolja a tengerpartra látogatóknak, hogy csak távolról figyeljék a delfineket.

MTI