Tovább szigorítja “állatjóléti” törvényét Nagy-Britannia

0
318 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nagy-Britannia közölte, hogy a Brexit utáni jóléti terv részeként betiltja a vágásra és hízlalásra szánt élő állatok exportját, megfontolja a libamáj kereskedelem engedélyezését és hivatalosan is érző lényként ismeri el a gerinces állatokat.

A kormány továbbá közölte, hogy az Európai Unióból való kilépés óta nagyobb hatáskörökkel rendelkező kormány szigorítani fogja a normákat és a parlamentnek be fogja nyújtani az új “Animal Sentience Bill” (az állatok érzőképességéről szóló törvényjavaslat) című dokumentumot.

A többi intézkedés között szerepel a macskák kötelező mikrochipelése, a kiskutyák csempészete elleni küzdelem és egy munkacsoport létrehozása a lopások visszaszorítására érdekében, mivel a világjárvány miatt a tolvajok egyre inkább ráálltak a kisállatok eltulajdonítására és azok értékesítésére.

A további javaslatok között szerepel a veszélyeztetett állatokból készült vadásztrófeák behozatalának betiltása, a leválasztott cápauszonyok behozatalának és kivitelének megszüntetése, valamint a haszonállat szállítás minőségbeli javítására.

“Az állatbarátok nemzete vagyunk és mi voltunk az első ország a világon, amely állatjóléti törvényeket hozott” – mondta George Eustice környezetvédelmi miniszter.

“Független nemzetként most minden eddiginél messzebbre mehetünk, hogy tovább építsük mindazt, amit elkezdtünk”.

Forrás: Magyarmezőgazdaság

Kiemelt kép: Pexels