Medvebocsokat rángattak le egy fáról Amerikában, csakhogy fotózkodhassanak velük

0
51 megtekintés
Képünk illusztráció - Fekete medve vagy baribál (Ursus americanus) bocs - Fotó: Adobe stock
Swing Szerelem Szulák
Döbbenetes, de igaz. Ide jutott az emberiség mára. Észak-Karolinában emberek egy csoportját kapták rajta, amint két medvebocsot rángatnak ki egy közeli fa alacsony ágai közül, hogy szelfit készíthessenek az állatokkal.

Április 18-án az észak-karolinai vadvédelmi hivatal munkatársai a Buncombe megyei seriffhivatal kérésére vonultak ki egy olyan helyszínre, ahol egy szemtanú lefilmezett egy hatfős csoportot, amint medvebocsokat rángatnak le egy fáról, hogy szelfizhessenek velük – írja az IFL Science nyomán az Index. 

Mindkét medvebocsnak sikerült elmenekülnie a csoporttól, de az egyikük állítólag megharapott valakit. Az egyik bocsot később megtalálták, és egy rehabilitációs központba szállították, addig ott is tartják, amíg elég idős nem lesz, a másik állatot jelenleg is keresik.

Ashley Hobbs, az NC Wildlife’s Resource Commission BearWise koordinátora elmondta, hogy a megtalált bocs rémült volt és reszketett.

Átkutattuk a területet a második bocs után, de nem találtuk meg. Reményeink szerint sikerült visszatalálnia az anyjához, mert egyedül nem élne túl ilyen fiatalon

– mondta James Tomberlin, a hegyi műveletek felügyelője.

Képünk illusztráció – Fekete medve vagy baribál (Ursus americanus) anya és kölykei – Fotó: unsplash

Az amerikai fekete medvék szinte egész Észak-Amerikában megtalálhatóak. A nőstény medvék gyakran hagyják a bocsaikat valahol biztonságban, például egy fán, amíg táplálékot keresnek, de később visszajönnek értük. A medvebocsok megérintése vagy etetése az emberhez való hozzászokást okozhatja, illetve az anyamedve elhagyhatja a kölykeit, ezért sem szabad a vadon élő állatokat megközelíteni.

Az évnek ebben a szakában bújnak elő odujukból az anyamedvék a bocsaikkal. A kicsik ilyenkor ismerik meg a világot, sebezhetőek és még nagyon függnek az anyjuk védeémétől és táplálásától

– mondta Colleen Olfenbuttel felügyelő. Hozzátette, hogy aki megpróbál egy medvebocs közelébe menni, nemcsak az állat, hanem a saját biztonságát is veszélybe sodorja, mivel ha az anyamedve nincs túl távol, akkor bizony meg fogja védeni a bocsát vagy bocsait.

Képünk illusztráció – Fekete medve vagy baribál (Ursus americanus) – Fotó: Flickr

Ugye, nem kell elmagyarázni mit jelent, ha egy majd 200 kilogrammos állat nekünk jön?!

És akkor a gyöngyszem: