Szilveszter Karácsonya – Rajzpályázatot hirdet a Budakeszi Vadaspark

0
923 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A Budakeszi Vadaspark idén is megrendezi népszerű karácsonyi rajzpályázatát, ahol a főszerep ezúttal a vadaspark sármos vadmacskájára jutott. A “Szilveszter Karácsonya” témában indított rajzpályázaton a nevezők rajzaikkal mutathatják meg, hogyan képzelik el a rejtett életmódot folytató kisragadozó karácsonyát. Az elkészült rajzokat december 8-ig lehet beküldeni. A dobogóra jutott és a közönségdíjas pályaművek alkotói értékes nyereményekben részesülnek.

Kreatív rajzpályázattal zárul a 2021-es Vadmacska Éve a Budakeszi Vadasparkban. A nagyközönség online élő közvetítések és a többrészes Facebook videósorozat segítségével, továbbá a Vadaspark rendezvényein személyesen közelebbről ismerhette  meg a vadaspark vadmacskájának titkos életét.

Az érdeklődők ezúttal kreatív módon, egy rajzlap és szabadon választott eszközök segítségével mutathatják meg, hogyan képzelik Szilveszter, a kandúr karácsonyát. Vajon feldíszíti kedvenc fenyőfáját? Eszik karácsonyi vacsorát? Hogyan tölti a Szentestét?

Az alkotások készítésénél a fantáziára is szükség lesz, ugyanis a hazánkban őshonos, fokozottan védett kisragadozó rendkívül rejtőzködő életmódot folytat. A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a  Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával közösen 2021-ben indította el a Vadmacska Fajmegőrzési Programot, melynek célja többek között a fajtiszta vadmacskák szokásainak mélyebb megismerése.

Kicsik és nagyok is pályázhatnak

A rajzpályázatra összesen négy korcsoportban, pályázónként egy darab alkotással van lehetőség nevezni. A pályaművek e-mailben, szkennelve és kizárólag JPG formátumban küldhetők be. A pontos beazonosítás érdekében a fájl nevének tartalmaznia kell a nevező nevét és életkorát.

A rajzok az alkotó által választott bármilyen eszközzel készülhetnek, mint például zsírkréta, vízfesték, vagy ceruza.

Az elkészült és beküldött alkotások felkerülnek a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalára, ahol a Vadaspark közönségszavazást is hirdet.

Értékes ajándékokat lehet nyerni

A Budakeszi Vadaspark a nyeremények összeállításánál a karácsonyra is gondolt, ezért minden eddiginél színesebb ajándékokat válogatott össze. A díjazottak többek között a Vadasparkba szóló fél- vagy egyéves bérletet, családi tiszteletjegyet, egy vadasparki lakó örökbefogadását, vadmacskás ajándékcsomagot, de még a legújabb, válogatott fotókból készült 2022-es falinaptárt is megnyerhetik.

A további nyereményekről bővebb információk a Budakeszi Vadaspark oldalán  olvashatók.

A nyertes rajzokból virtuális kiállítás nyílik majd Budakeszi Vadaspark Facebook oldalán.

A rajzpályázat legfontosabb tudnivalói:

  • A rajzokat A4-es lapra lehet készíteni, bármilyen szabadon választott eszközzel, pl. zsírkréta, ceruza, vízfesték… stb.
  • Pályázónként 1 db pályázat beküldésére van lehetőség.
  • Korcsoportok: óvodás (3-6 év); alsós (7-10 év); ifjúsági (10-18 év); felnőtt (18-)
  • A nevezés díjtalan.

Beküldési határidő: 2021. december 8.

Közönségdíj szavazás a Facebook-on: 2021. december 10 – december 14.

Eredményhirdetés: 2021. december 15.

A pályázatokat a [email protected] e-mail címre lehet elküldeni a felhívásban megadott formátumban az alkotó nevének és életkorának megjelölésével. A levél tárgya: Szilveszter Karácsonya

A Budakeszi Vadaspark felhívja a figyelmet, hogy a Facebook-üzenetben elküldött illetve a nevezési feltételeknek nem megfelelő rajzokat nem áll módukban elbírálni. Továbbá a más által készített festmény vagy mű teljes vagy részleges lemásolása a rajzpályázatból való kizárást vonja maga.

További információk a Budakeszi Vadaspark weboldalán olvashatók:

https://budakeszivadaspark.hu/hirek/szilveszter-karacsonya-rajzpalyazat/

budakeszivadaspark