Szénatortát kapott 4. szülinapjára Arun a budapesti állatkert ifjú elefántja

0
788 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A szénaboglya tortát gyümölcsök díszítették, a tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-es szám került.

Sokan voltak kíváncsiak szombat délben Arun születésnapi köszöntésére. A négyéves, mostanra már nagyjából másfél tonnás elefánt egy szénaboglya tortát kapott, amelyet sok-sok finomsággal, például takarmánytökkel, ananásszal, banánnal és almával díszítettek fel a gondozók. A torta tetejére a kenyértészta számot – ahogy a korábbi években is – a galgahévízi Telek pékség pékjei készítették.

Először Arun egyedül kezdett bele a torta felfalásába, majd nem sokkal később Angele, az anyuka, és Samu, Arun áprilisban született kistestvére is ki lett engedve a kifutóra. Tulajdonképpen nem is Arun volt az egyedüli ünnepelt, hiszen Angele pénteken töltötte be huszadik életévét.

Assam, az apaállat csak távolról figyelte az eseményeket. Ez sokak számára talán furcsának tűnhet, hiszen nálunk embereknél természetes, hogy a születésnapokon lehetőség szerint az egész család részt vesz. Csakhogy az elefántoknál mások a szokások, hiszen a hím elefántok a természetben sem tagjai a csordának, hanem magányosan jártnak, és egyáltalán nem vesznek részt az utódok felnevelésében, azaz a kiselefántoknak nem szoktak „apás programjaik” lenni. Ezt az állatkerti tartás során is figyelembe kell venni, ezért az elefántbikákat a legritkább esetben engedik össze utódaikkal.

Forrás: zoobudapest

Kiemelt kép: zoobudapest