Kisfilm a cuki lajhárbébiről, akinek most a nevére is szavazhatsz

0
807 megtekintés
A Fővárosi Állatkert cuki lajhárbébije - Fotó: zoobudapest.hu - Budapesti Állatkert/YouTube
Swing Szerelem Szulák
Még mindig anyukájába kapaszkodik, de már szilárd táplálékot is eszik, a nyár derekán született kislajhár. A jövevény kisfiú, és most a nevére is lehet szavazni az Állatkert honlapján. A voksokat jövő szerdáig várják – olvasható az Állatkert közleményében

Mint írják, az úgynevezett vendégízületesek az emlősök egyik különleges csoportját alkotják. Csupa sajátos megjelenésű, érdekes életmódot folytató állat tartozik ide, mint például a hangyászok, a lajhárok, vagy éppen a tatuk, más néven övesállatok.

A Pálmaházban egyik oldalszárnyában lakó lajhárok (akik egyébként amíg jó idő van, a Pálmaház Nagy-tó felőli teraszán lévő kifutóra is kijárhatnak) családi életéről akár folytatásos családregényt is lehetne írni, hiszen generációk óta rendszeresen megörvendeztetik az állatkertet újabb és újabb jövevényekkel.

A legifjabb kislajhár a nyár derekán, egészen pontosan július 3-án született, vagyis mostanra már csaknem három hónapos. Az első hetekben, vagy inkább hónapokban azonban nem sokat lehetett látni belőle, hiszen a lajhárbébik folyamatosan anyjuk hasán csimpaszkodnak, így a kicsit csak akkor lehet jól látni, ha az anya elég közel van, ráadásul előnyös testhelyzetben, vagyis méretes mázli kellett hozzá. Mostanra persze már sokkal jobbak az esélyek arra, hogy jól megnézhessük a bébi, ha arra járunk.

A kisfilm másik fontos szereplője, természetesen a mama, Lili.

Lili, alias, Mókus, Cunci, Cuncimókus 2009-ben született az Állatkertben és 2013 ősze óta folyamatosan újabb utódokkal örvendezteti meg gondozóit. Az apuka Zippo névre hallgat, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója. Mivel az Állatkertben folyamatos a lajhár utánpótlás, hogy elkerüljék a vérfertőzést, állandó apuka cserére van szükség. A legújabb tenyészhím, Tony, aki a Hallei Állatkertből érkezett, váltani Zippót.

Reméljük a termetes családfa tovább gyarapodik, addig is viszont, az ifjú lajhárgyereknek név kell, mert egyenlőre csak az biztos, hogy fiú. Az előzsűrizés során három, az állat latin-amerikai őshazájában is használatos férfinév maradt benn a „kalapban”. Ezekre lehet tehát szavazni: Diego, Mateo, Nico

Szavazni IDE KATTINTVA tudsz.