Itt a tavasz: Kidugták az erszényből a fejüket a miskolci Bennett-kenguru babák

0
387 megtekintés
Kukucskáló Bennett-kenguru baba - Kép: Miskolci Állatkert és Kultúrpark - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Nyakunkon a tavasz, beköszöntött a jó idő és ezzel együtt az erszényekben lévő Bennett-kenguru kölykök is elkezdtek kíváncsiskodni. Legalábbis a miskolci kenguru bébik határozottan a tavaszra szavaznak, még ha csikorog is kicsit. Az Állatkert a Facebook oldalán számolt be a kukucskáló kis porontyokról.

Mint írják, a kicsik még nem másztak ki az erszényből, de a fejüket, vagy egyéb testrészeiket egyre gyakrabban mutogatják és hamarosan elhagyják a biztonságos erszényt, ahol az elmúlt 5-6 hónapot töltötték.

A Bennett-kenguru utódai ugyanis, alig egy hónapnyi vemhesség után rendkívül fejletlenül jönnek a világra, alig nagyobbak, mint egy babszem. A megszületésüket követően felkapaszkodnak anyjuk erszényébe és nagyjából félévig ki sem bújnak onnan. Miután először megpillantható a kölyök, még újabb 1-2 hónapra van szüksége, hogy előmerészkedjen, és ezt követően még rendszeresen, akár 1 éves koráig is visszajár.

Bennett-kenguru mama és kukucskáló kicsinye a Miskolci Állatkertben – Kép: Miskolci Állatkert és Kultúrpark – Facebook

A Bennett-kenguru természetes élőhelye Ausztrália bozótos és eukaliptusz erdői, akár a hegyvidéken is előfordul. Növényevő, a száraz időszakok alatt elsősorban növényekből nyeri a szükséges vizet. Általában magányos életmódot folytatnak, de ha nagy mennyiségben találnak vizet és élelmet, összegyűlnek.