Tűzoltók mentették ki a Tiszából a vizslát, akinek uszadékfába akadt a lába

0
470 megtekintés
Gaia, aki szerencsére épp bőrrel megúszta a kalandot. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Szerencsésen úszta meg a nagy kalandot Gaia, a weimari vizsla, aki nagy lelkesen a Tisza árterébe merészkedett, ahol a lába beakadt egy uszadékfába és önerejéből nem tudott a partra úszni. Mázlijára a tűzoltók hamar a segítségére siettek, így kutya baja nem esett a négylábúnak – számolt be az esetről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Még február 25-én Gaia, a német vadászkutya és gazdája Szegeden, a Tisza töltésen sétáltak. A kutyus a Tisza árterébe merészkedett, ahol a lába beakadt egy uszadékfába és önerejéből nem tudott a partra úszni. A szegedi hivatásos tűzoltók és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat tagjai siettek a segítségére és épségben kihúzták.

Szerencsére Gaianak az ijedtségen kívül nem esett baja. A történtek után Gaia gazdája meglátogatta a szegedi tűzoltókat, hogy személyesen mondjon köszönetet.

A tűzoltók ennek kapcsán arra is felhívják a figyelmet, ha folyóparton sétáltatjuk a kutyánkat, mindig tartsuk szemmel, mert az áradó folyó sok szemetet hozhat magával. Ilyenkor a víz is zavarosabb, nem látni milyen veszélyek lehetnek alatta. Kora tavasszal, főleg áradás esetén érdemes arra is odafigyelni, hogy az állatok ne merészkedjenek a vízbe, mivel a hőmérséklete még hideg.