Lenyúlt konyhakéssel menekült egy házat felforgató majom Brazíliában – videó

0
520 megtekintés
A lenyúlt késsel és kajával a háztetőre menekült majom Brazíliában - Kép: Newsflash - dailystar.co.uk
Swing Szerelem Szulák
Eliane Alexandre mit sem sejtve tért meg, a Sousa községben található otthonába, ahol azzal szembesült, hogy egy szemtelen majom felforgatta a házat, iszonyú koszt és kupit hagyva maga után. A majom módszeresen összetörte a tányérokat a konyhában, ráadásul egy késsel hadonászva, meg némi élelemmel a kezében próbált lelécelni, de csak a tetőig tartott a lelkesedése – szúrta ki a szeretlekmagyarorszag

A hölgy elmesélte, hogy először vendégként kezelte a szőrös betolakodót, még ételt is adott neki, de a majom cseppet sem volt hálás a kedvességért. Miután a konyhakéssel hadonászva letelepedett a tetőn, semmivel nem lehetett onnan lecsalogatni, a konyhakést pedig esze ágában nem volt visszaadni, pedig Eliane egyik családtagja is megpróbálta kajával megvesztegetni a kis gengsztert – írja a dailystar.

A lap hozzátette, hogy ezt a fajta majmot különösen nehéz észrevenni és elkapni, a ház ráadásul egy erdővel és zöldterülettel körülvett helyen fekszik, ahol szinte bárhol elrejtőzhet.

A család szerint a majmot valószínűleg háziállatként tartották és megszabadultak tőle, miután idősödni kezedtett és problémássá vált a viselkedése.

Végül a rendőrség segítségét kérték a majomkatasztrófa elhárítására. A gyakorlat ilyenkor az, hogy a rend éber őrei befogják és biztonságosan visszajutatják a betolakodót természetes élőhelyére, az emberektől kellő távolságra.

A brazil rendőrség igen nagy tapasztalattal rendelkezik majom ügyekben és a civileknek amúgy sem tanácsolják, hogy önállóan megközelítsenek vagy megpróbáljanak befogni vadállatokat.