Elpusztult a Szajnába tévedt Kardszárnyú delfin

0
3 469 megtekintés
Fotó: Unsplash
Swing Szerelem Szulák
Elpusztult az a kardszárnyú delfin, amely a Szajnában rekedt Franciaországban. A Sea Shepherd kampánycsoport sikertelenül próbálta visszavezetni a tengerbe a beszorult kardszárnyú delfint, más nevén gyilkos bálnát. Végül hétfőn bejelentették, hogy elpusztult – írja az Index

„Ma késő délután találtunk rá”

– mondta Lamya Essemlali, a Sea Shepherd France vezetője.

Szombaton egy orkahangokat kibocsátó drónnal próbálták visszacsalogatni a kardszárnyút a tengerbe, de az állat kiszámíthatatlanul viselkedett, és vészkiáltásokat adott ki. Essemlali szerint hétfőre már csak egy orka szellemére hasonlított, és még azelőtt elpusztult, hogy bármilyen elaltatási kísérletet tettek volna.

“Sajnos ma reggel 11:48-kor találtuk meg az orka holttestét. Jelenleg is vele vagyunk, hogy megakadályozzuk, hogy a testét egy hajó eltalálja, ami veszélyeztetné a boncolást. Várjuk az állam által mozgósított csapatot, hogy elszállítsák.” – szúrta ki a Twitteren a franciaországi Sea Sheperd nevű szervezet bejegyzését a magyarallatvedelem.hu.

Mint írják, a kardszárnyút a csendőrség egy meg nem nevezett helyre szállítja, ahol boncolni fogják. A szervezet reméli, hogy ez választ ad arra a kérdésre, hogy miért és hogyan került a Szajnába az orka.

Mint ismeretes, két hete tűnt fel a Szajna torkolatánál az orka, és egészen Rouenig felúszott. Mivel a szakemberek arra jutottak, hogy túl kockázatos lenne kiemelni az állatot, túl nagy stresszt okozna, az amúgyis legyengült delfinnek, ezért próbálkoztak a fajtársai hangját utánzó drónnal, sajnos sikertelenül.

Korábban:

Kardszárnyú delfin tévedt a Szajnába, már Rouen térségében jár – videó