Legutóbb Kartal határában látták a magányosan kóborló barnamedvét

0
268 megtekintés
Képünk illusztráció - barnamedve (Ursus arctos arctos) - Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Mint mi is megírtuk, magányosan kóborló medvét láttak Acsa és Püpökhatvan között, még május 25-én. A maci azóta feltűnt Iklad közelében is, ahol vadkamerás felvétel is készült róla, legutóbb pedoig Kartal határábban látták – olvasható a Pilisi Parkerdő oldalán

Az első acsai és ikladi észlelések után szombaton Kartal határában, a Virágospusztai Vadásztársaság területén figyelték meg az állatot.

A táplálékban gazdag területen a vadászok egész éjszaka szemmel tartották a medvét. A vadásztársaság haladéktalanul értesítette a hatóságokat, valamint a Pilisi Parkerdő szakembereit, és figyelmeztető táblákat is kihelyezett a környéken. Az erdőgazdálkodó és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei folytatják közös ellenőrzéseiket és folyamatosan nyomon követik az állat mozgását.

A maci Iklad határában – A valószínűleg magányosan kóborló medvét Iklad község határában, a helyi vadásztársaság leshelyének környékén kihelyezett vadkamera rögzítette május 26-án hajnali három óra tájban. Az állat két órán keresztül tartózkodott a településtől keletre található erdőfoltban, mintegy húsz kilométerre, az Acsa és Püspökhatvan közötti úttól. – Fotó: parkerdo.hu

Továbbra is kérik a környéken lakókat és a turistákat, hogy kerüljék el a cserhátaljai erdőket. A védett barnamedve alapvetően békés természetű, de a konfliktusok elkerülése érdekében érdemes biztosítani számára a nyugalmat és kerülni a kontaktust.

Korábban a témában:

Magányosan kóborló barnamedve Acsa határában