Az Ermitázs macskáinak és gondozóiknak már saját szakszervezete is van

0
326 megtekintés
Kép: Shutterstock
Swing Szerelem Szulák
Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron – közölte csütörtökön az Ermitázs sajtószolgálata.

Az érdekvédelmi szervezet a mancsos őrszolgálat és gondozóik jogai fölött fog őrködni. Emellett igény esetén megosztja más múzeumokkal a gyűjtemény rágcsálóelleni védelem terén szerzett gazdag tapasztalatait.

Marija Haltunen, az Ermitázs illetékes szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a múzeumi egerek levadászására tartott rmacskákat megbecsülik és jól bánnak velük. A szakszervezet megalapításával a kezdeményezők éppen ennek az állapotnak a fennmaradását szeretnék biztosítani. A szakszervezet tevékenysége Haltunen szerint hivatalosan májusban, az Ermitázs macskáinak hivatalos napján veszi kezdetét.

A Néva parti világhírű szépművészeti múzeumban, a 18. században épült Téli Palota alagsorában a kezdetektől tartanak macskákat azt ottani értékek és gyűjtemények védelmére. Az egérfogók legutóbb decemberben kerültek bele a világ híradásaiba, amikor egy francia férfi rájuk hagyta vagyonának egy részét.

Ez is érdekelhet:

A mancsos őrszolgálatra vagyis az Ermitázs macskáira hagyta örökségének egy részét egy francia férfi

Macskahírességek – Az Ermitázs macskái