A világ legöregebb kutyája egy 21 éves csivava

0
1 478 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Nem látszik rajta, de TobyKeith-nél, a floridai csivavánál nem él jelenleg öregebb kutya a világon. A 21 éves kutyus világrekordját március 16-án ismerte el a Guinness.

Ha a kutyáknál számítana az ilyesmi, néhány évet letagadhatna a világ legidősebb kutyája. A floridai Greenacresben élő TobyKeith március 16-án, 21 éves és 66 napos volt, amikor Guinness-világrekorddal ismerték korát – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

TobyKeith 2001. január 9-én született. Néhány hónapos korában került gazdijához, Gisela Shore-hoz, aki egy állatmenhelyen dolgozott önkéntesként. A nőnek a kollégái meséltek a csivavakölyökről, akiről nem tudtak gondoskodni idős gazdijai. Gisela elment, hogy megnézze a kutyust, akit akkor még Mogyoróvajnak hívtak, és rögtön úgy döntött, hogy magához veszi.

A kis csivava az új otthona mellé új nevet is kapott, azóta, ő és a gazdija elválaszthatatlanok. TobyKeith mindenhová követi Giselát, mintha a személyi testőre lenne. A gazdi azt meséli, néhány éve mindenki meglepődik, akinek elárulja a kutyája korát.

Amikor TobyKeith húszéves lett Gisela úgy döntött, utánanéz, tényleg különlegesen idősnek számít-e a kutyája, így tudta meg, hogy övé a világrekord. A gazdi azt mondja, a matuzsálemi korú csivava rengeteget alszik, de egyébként jól tartja magát, teljesen egészséges.

TobyKeith előtt azonban még hosszú évek állnak, ha ő szeretne a valaha élt legidősebb kutya lenni. Ezt a rekordot egy Bluey nevű, ausztrál juhászkutya tartja, aki 29 éves és 5 napos volt, amikor 1939. november 14-én elaltatták.