Veszélyes állatokkal teli magánállatkert miatt emelt vádat az érdi ügyészség

0
439 megtekintés
Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Oroszlánokat, pumákat, tarajos sülöket tartott engedély nélkül magánállatkertjében az a férfi, aki ellen az érdi ügyészség vádat emelt – tudatta a Pest Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-vel.

A vád szerint az elkövető engedély nélkül alakított ki és nyitott meg a közönség számára Érden egy magánállatkertet, ahol oroszlánokat, pumákat, tarajos sült, sarki rókákat és egyéb állatokat tartott, amelyek közül több is veszélyes, különösen veszélyes, illetve természetvédelmi szempontból jelentős állatfajnak számít.

Egy ellenőrzés nyomán 2017-ben – az engedélyek hiánya miatt – bezáratták a létesítményt és elkobozták az oroszlánokat, pumákat, tarajos sülöket. A szakhatóság 2018-ban állatsimogatóval kapcsolatos állásfoglalásban felvilágosította a férfit, hogy milyen okiratokra van szüksége, és milyen állatokat nem helyezhet el ott – írták.

A férfi a tiltás ellenére továbbra is engedély nélkül nyitotta meg az állatkertet, ahol az újabb ellenőrzés során ismét több oroszlánt, tarajos sült találtak. Továbbá 2019-ben részben természetes szaporulat, részben vásárlás nyomán újabb hét oroszlán került a területre.

Ezek után emelt vádat az Érdi Járási Ügyészség az állatkertet létrehozó és üzemeltető férfi ellen természetkárosítás  miatt – közölte a megyei főügyészség.

MTI