Valószínűleg a még mindig meg nem talált feketepárduc okozott vérengzést Bugac környékén

0
9 397 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Széttépett birkatetemeket talált Szenteste egy gazda a Kiskunfélegyháza és Bugac között elterülő tanyáján. A gyanu a kiskunhalasi fekete párducra terelődött, mivel egy legalább 80-100 kilós állat követhette el a pusztítást.

A ragadozót először december első hetében vette fel egy építkezés kamerája Kiskunhalason, ahogy egy mezőn osont, majd eltűnt a nádasban. Pár nappal később a rendőrség megtalálta az állat lábnyomait, amelyek alapján szakértő bevonásával arra jutottak, hogy a videón feltehetően egy fekete párduc látható. Bár próbálták elkapni a nagymacskát, de ez eddig nem sikerült – írta meg a Blikk.

A gazdálkodó a szokásos reggeli birkaetetésre indult, amikor azzal szembesült, hogy a jószágai többsége elpusztult. Letépett pofák, leszakadt fülek, lábak és marcangolás nyomai voltak mindenütt. Ilyet még nem látott.

Az állatokat 1,6 méter magas kerítés mögött tartották, feltételezések szerint, azon ugrott be a ragadozó. A tanyán történt támadás során egy 90 kilós kos is elpusztult. Az ő pofáját is széttépték. Két birka és egy kecske azonban életben maradt. Az egyébként vemhes állatok értéke összesen 300 ezer forint.

Forrás: margo.hu