Vaddisznó támadás érte az Európa-bajnok futónőt

0
1 563 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Koris Edina háromszoros Európa-bajnok kutyás terepfutó épp kutyáját sétáltatta az erdőben.

A futónő és kutyája Érd egyik közkedvelt erdei útszakaszán találkozott a vaddisznócsaláddal, akik közül a nőstény vaddisznó habozás nélkül nekik rontott.

„Én megtorpantam, így arra sem volt időm, hogy a zsebemből elővegyem a telefonomat, hogy az állatoknak hangosan lejátsszak egy ACDC-dalt, amivel elriaszthattam volna azokat. A kutyák ebben az időszakban különösen ki vannak szolgáltatva az amúgy növényevő vaddisznóknak, mert utóbbiak tudjuk, hogy erősebbek. A nőstény disznónak valószínűleg kicsinyei voltak, és veszélyeztetve érezte a családját” – mondta a Borsnak a sportoló.

Koris Edina bevallotta: megijedt a találkozástól, de meggyőződése, hogy az őrangyalom vigyázott rá.

„Az egész néhány percig tartott, de mély nyomott hagyott bennem. Szerencsére sérülés nélkül úsztuk meg az esetet, és bevallom, a kedvencemet egy kicsit magamnál is jobban féltettem. Képes lett volna minket felborítani, akkor pedig komoly sérüléseket okozhatott volna. Félelmetes volt a vaddisznóval farkasszemet nézni. Végül sikerült magunktól mintegy 100 méteres távolságra riasztani, de utána 300 méteren keresztül követett bennünket” – mesélte a lapnak a terepfutó, hozzátéve, hogy még sosem vert olyan gyorsan a szíve, mint akkor.

Forrás: Bors

Kiemelt kép: pixabay