Megnyitja kapuit az Őslény Ösvény a Debreceni Állatketben

0
426 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A tavaszi szünetben is érdemes ellátogatni a Győri Állatkertbe, hiszen a kert lakói és dolgozói fergeteges izgalmakkal készülnek. Őslény Ösvény, tojásvadászat, nyúlváros, új kifutók és minden, mi szem-szájnak ingere, mind egy helyen.

A tavaszi szünetben nem csak a „szokásos „látványosságokkal, állatbemutatóval és látványetetésekkel készül azonban a győri állatkert. Lázas munkálatok és lelkes készülés előzte meg a tavaszi szünetben nyitó két legújabb érdekességet. Még húsvét előtt megnyitja kapuit az új orrszarvú kifutó. A köztük és a zsiráfok között húzódó új hídra lépve elképesztő látvány tárul elénk. Az afrikai hangulatot idéző környéken körbefordulva szinte el is felejtjük, hogy Magyarországon vagyunk. Előttünk elefánt, mellettünk orrszarvú és zsiráf, mögöttünk oroszlán, ha távolabbra tekintünk pedig a messziről minket figyelő csimpánzoknak is integethetünk. Bár Dayo, az orrszarvú és barátnői még kicsit lámpalázasan élik meg a helyzetet, már barátkoznak új, tágas, kifutójukkal.

11:00 zoo show állatbemutató

12:00 pingvin séta

12:30 elefánt

13:00 láma, tapír

14:00 ragadozó ( tigris vagy oroszlán vagy vadkutya) erről akár előtte nap posztolhatnánk

15:00 zoo show állatbemutató

16:00 pingvin séta

16:30 elefánt tréning

17:00 apella

 

És ez még korán sem minden! Nem lenne teljes az állatok köre, ha nem foglalkoznánk őseik történetével.

Megnyitja kapuit az Őslény Ösvény!

Óriási ragadozók, kiszámíthatatlan növényevők, régi korok fosszíliái bújnak meg az erdei ösvényen. Vigyázat! A raptortámadásra ne szemből, hanem oldalról számítsunk! Elég merészek vagyunk bemászni a T. Rex fészkébe? A magasan szárnyaló cearadactylus rendkívül agresszívan védelmezi a területét. Ne hagyjuk ki ezt az egyedülállóan izgalmas lehetőséget!

Ha még nem lenne elég a kalandokból, húsvét hétfőn a tavaszi szünet eléri a csúcspontját!

A főbejárattal szembeni hatalmas nyúlszobor indít el bennünket a kincsvadászaton. A dinoszauruszaink elrejtették frissen lerakott tojásaikat, amelyekbe a kis dínókon kívül más is el van rejtve: mindegyikük egy betűt őriz. Vigyázat! A kis T. Rex is nagyot tud harapni! Vegyenek részt Önök is az állatkert izgalmas dínós tojásvadászatán! A betűkből kirakott helyes megfejtésért édes húsvéti meglepetés vár mindenkit a célnál. Ha pedig közben egyéb kikapcsolódásra vágyunk, megtekinthetjük a Nyúlvárost, amelyben édes kis tapsifülesek teljesítik a húsvéti nyuszik munkáját. Érdemes elolvasni a mellettük kihelyezett történeteket, amely a felelős állattartásról, illetve a húsvét hagyományairól szólnak. Amennyiben kicsit nyugalmasabb vizekre eveznénk távolabb a sürgésforgástól, a mesesarkot ajánlja Önöknek az állatkert, ahol jobbnál jobb meséket vetítenek egész nap. Megnyitja kapuit a nyúlváros, ahol tapsifülesekkel találkozhatnak az érdeklődők.

Szóval ne feledjük! Fergeteges programok, új kifutók, Őslény Ösvény, tojásvadászat, nyúlváros, és minden, mi szem-szájnak ingere, mind egy helyen: a Győri Állatkertben. Önöket várja a tavaszi szünetben a soha nem pihenő, mindig megújuló Xantus János Állatkert.

Forrás: Győri Állatkert

Kiemelt kép: Győri Állatkert