Újabb lepkék érkeztek a Fővárosi Állatkertbe

0
119 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy hónappal ezelőtt huszonnégy faj több mint hatszáz egyedével kezdődött el a Lepkekert idei szezonja a Fővárosi Állatkertben. Nemrég megérkezett a második bábszállítmány is, mintegy négyszáz bábbal, és a korábbiakhoz képest három új fajjal.

Lepkekert az Állatkert különleges, szezonális – tavasz végétől kora őszig látogatható – bemutatóhelye, ahol látogatók egy térben sétálhatnak a több száz színpompás trópusi lepkével, mintha csak a dzsungelben járnának.

A lepkék bábállapotban érkeznek Costa Ricából, és bár legtöbb fajuk szaporításában korábban már jelentős tapasztalatokat szereztünk, jelenleg rendszeres bábszállítmányokkal biztosítjuk az utánpótlást.-írja weboldalán az Állatkert.

Az induló állomány még május végén érkezett, az első utánpótlás pedig néhány nappal ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy a Lepkekert bábszekrényében is szinte folyamatosan látni lehet az újabb és újabb kikelő lepkéket, akik, miután szárnyukat felpumpálták és megszárították, kiröppenve csatlakoznak a Lepkekert légterében szálldosó társaikhoz.

A szezon kezdete óta huszonnégy lepkefajt láthatott a nagyközönség, a mostani szállítmánnyal azonban három további fajjal nőtt a bemutatóhely fajgazdagsága. A három új fal a tündöklő gyöngyöslepke, az ál-fehérsávos zebralepke, illetve a pompás kéneslepke.

Forrás: zoobudapest

Képek: Fővárosi Állatkert/facebook