Újabb kiskutyát mentettek a közutasok – ismerjétek meg Ubit – videó

0
174 megtekintés
Ubi, a Magyar Közút újabb mentett kiskutyája - Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt./Facebook
Swing Szerelem Szulák
Épp egy éve, tavaly nyáron történt, hogy a Magyar Közút jászberényi munkatársai megtalálták az út mentén Emkát, aki mostanra a Közút és az egész ország nagy kedvencévé vált. De már szorosan a nyomában jár Ubi, a frissen talált és örökbefogadott kiskutya. 

Újabb nyár, újabb mázlista kiskutyát sodort a közutasok útjába, ezúttal a veszprémi mérnökség egy brigádja bukkant az útszéli fűben a kis zsemleszínű, két hónapos tacskóra hajazó, Ubira. A kezdetben megszeppent kutyus ma már örömmel veti magát a közutasok ölébe új otthonában, a veszprémi mérnökségen. Akik, mint a videóbol is kiderül, féltő gondoskodással vigyázzák az apróságot. Elképesztő cukik.

A veszprémi mérnökség egyik brigádja munkavégzés közben találta meg a kiskutyát július 4-én, amikor Veszprém és Fejér vármegye határán vízleeresztési munkát végeztek. A munka végeztével mielőtt visszaindultak volna, mivel a környéken mindig sok illegális szemét található, ezért elmentek felmérni és leellenőrizni a terepet, a fűben lapuló kis tacskó legnagyobb szerencséjére. A közutasok egy zsemleszínű mozgolódó foltra lettek figyelmesek. A szakemberek közösen kicsalogatták, igaz nem volt egyszerű, mert nagyon meg volt szeppenve és mivel esett is az eső, ezért át volt ázva-fázva, menedéket keresett. De nem hagyták magára, sikerült megfogni, majd a brigádszállító autóval rögtön elindultak a mérnökség felé, a telephelyen megszárították a kutyust, enni-inni adtak neki és rögtön el is nevezték Ubinak.

Ubi, a Magyar Közút újabb mentett kiskutyája, az egyik lelkes megmentőjével – Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt./Facebook

A mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el, így nem lehet véletlen a nagy találkozás. Ubit, már kiépített kennel és gondos gazdik várták, az apróság cserébe azonnal felforgatta a mérnökség életét, ahogy egy kiskutyától ez elvárható. A kollégák első útja minden reggel hozzá vezet, aki imádja a közutas narancssárga munkaruhát, a mérnökségi dolgozók szerint, amikor civilben vannak, akkor olyan, mintha nem is ismerné fel őket. Ha rosszalkodik, akkor Uborkának szólítják, de természetesen nem lehet haragudni rá sokáig.

Az első orvosi vizsgálatán is túl van, ahol kiderült, hogy makkegészséges és mindössze fél vagy egy napot tölthetett az út szélén, valószínűleg tacskó és talán valamilyen keverék is rejtőzik benne.

Magyar Közút Nonprofit Zrt/Facebook