Tavaszi lampionvarázs esténként a Fővárosi Állat- és Növénykertben

0
17 megtekintés
A kínai művészek által készített lampionfigurák valamilyen „fénylényt", azaz állatokat, növényeket, mitológiai lényeket jelenítenek meg. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Swing Szerelem Szulák
Művészi lampionok, vurstli és a 116 éves körhinta is várja a közönséget esténként a Fővárosi Állat- és Növénykert Tavaszi lampionvarázs eseményén, március 18. és április 21. között Budapesten.

A Tavaszi lampionvarázson több száz, kínai művész által készített lampiont láthat a közönség. A legtöbb közülük állatokat, növényeket, mitológiai lényeket ábrázol, de a kínai civilizáció jellegzetes motívumai is megjelennek. Lesznek óriási sárkányok és óegyiptomi, piramisokat és szfinxet megjelenítő lampionok is.

Emellett állatos látnivalók is várják a lampionvarázs helyszínén a közönséget, például látható lesz magyar tarkamarha, mangalica, gyimesi racka juh, kameruni juh és törpekecske, hucul ló, alpaka, teve és újszülött kecskegidák is.

A kínai művészek által készített lampionfigurák valamilyen „fénylényt”, azaz állatokat, növényeket, mitológiai lényeket jelenítenek meg. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Tavaszi lampionvarázs időszakában a cápákat, rájákat, különféle rajhalakat és más tengeri állatokat bemutató Cápasuli is nyitva tart este fél 10-ig.

Minden este üzemel az 1908 óta működő Schäftner-féle falovas-hintós körhinta, két másik nosztalgia körhinta, a törpekerék, de a gyerekek felülhetnek a népszerű kisvasútra is.

A kínai művészek által készített lampionfigurák valamilyen „fénylényt”, azaz állatokat, növényeket, mitológiai lényeket jelenítenek meg. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az esemény helyszínét a látogatók a műemléki körhinta melletti kapun át közelíthetik meg. A bejáratot a márciusi időszakban 18 órakor, áprilisban esténként 18:30-kor nyitják meg, a helyszínen tartózkodni este tíz óráig lehet – áll a tájékoztatóban.

MTI