Szünetel a tigrisek összeszoktatása a budapesti állatkertben

0
207 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Szását, a szeptemberben érkezett hím szibériai tigrist a régebb óta Budapesten élő, és itt már öt kölyköt sikeresen felnevelő nősténnyel szeretnék összeszoktatni. A folyamat meg is kezdődött, de az összeszoktatást egyelőre szünetetni kell.

Szásáról tudni kell, hogy már korábban, Budapestre érkezése előtt is hosszabb ideje fennálltak nála olyan rendellenességek, amelyekkel az állatorvosoknak foglalkozni kellett. Ilyen a hátulsó testfél gyengesége, vagy bizonyos gondok az állat táplálkozásával. Ez utóbbiak minden jel szerint az emésztést érintő felszívódási problémákra vezethetők vissza. Ezért is lehetett azt látni az érkezése után közzétett kisfilmben, hogy amikor a szállítóládából kiengedték, az egyébként igen impozáns állat kondíciója érzékelhetően elmaradt Niva, a már tizenkét éve Budapesten élő nőstény állat kondíciójától.

Az elmúlt hónapokban Szásának hol jobb, hol rosszabb volt az étvágya, és most sajnos megint egy rosszabb periódusban van. Az állatorvosok és gondozók folyamatosan azon dolgoznak, hogy segítsenek neki megküzdeni ezekkel a nehézségekkel, többször konzultáltak a veszprémi kollégákkal, hogy a gyengélkedő nagymacska kórtörténetéről minél több információ álljon az állatkert szakmai csapatának rendelkezésére. Mivel most Szása egészsége a legfontosabb, a Nivával való összeszoktatást egyelőre szünetel.

Forrás: zoobudapest

Kiemelt kép: Zoobudapest