Szibériai kistigrisek születtek a Kecskeméti Vadaskertben

0
908 megtekintés
A kis szibériai tigrisek - Fotó: zookecskemet.hu
Swing Szerelem Szulák
Különleges és a Vadaskert számára örömteli esemény tartja lázban a kecskemétieket, három tündéri szibériai tigris született. A Kecskeméti Vadaskert történetében először születtek tigriskölykök – olvasható a Vadaskert weboldalán

A tigris faj kilenc alfaja közül három alfaj már sajnos kipusztult, és a ma élő hat alfaj közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris alfaj egyedei láthatóak.

Mint írják, a szülőpár hároméves kora óta lakik Kecskeméten, és hét év után, 2021. március 31-én egészséges tigriskölykök jöttek világra. A tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott. A két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi, egyelőre még az állatházban tartózkodnak, így a közönség számára még nem láthatóak.

A kis szibériai tigrisek – Fotó: zookecskemet.hu 

Az apa- és anyaállat néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan, ugyanis a család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, azt fokozatosan végezik. A stresszhatások miatt, az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása amúgyis igen kockázatos.

A kis szibériai tigrisek – Fotó: zookecskemet.hu

A kicsiket előreláthatólag egy hónap múlva, már a látogatók is megtekinthetik.

zookecskemet