Állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán az állatkert szakmai támogatásával

0
458 megtekintés
Kép: four-paws.org
Swing Szerelem Szulák

Olyan 21. századi állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, „amire nincs példa Budapesten” – jelentette be Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton.

Gy. Németh Erzsébet, aki egyúttal a Demokratikus Koalíció újbudai képviselő-jelöltje, az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített eseményen elmondta: egy menhelynek részt kell vállalnia a budapesti fiatalok felelős állattartással kapcsolatos felkészítésében is, ezért hívta szakmai segítségül a Fővárosi Állat- és Növénykertet.
Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy az állatkert komoly oktatási és állatvédelmi tapasztalattal rendelkezik. A főváros ezzel a szakmai háttérrel biztosítottnak látja a magas színvonalú ellátást az állatok számára – hangoztatta.
Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere arról beszélt, hogy a kerület a helyi kutyatulajdonosok érdekeit és az utcára tett kisállatok helyzetét is prioritásként kezeli.

 „Olyan korszerű, európai színvonalú, nagyobb kapacitású állatmenhely kialakításáért dolgozunk együtt Gy. Németh Erzsébettel, ami nemcsak az állatokkal kapcsolatos hatósági funkciókat képes magas színvonalon ellátni, de a gazdátlan állatok ellátását, rehabilitálását és örökbe adását is” – fogalmazott.

Hozzátette: mindezt úgy teszik, hogy a helyválasztásban messzemenőkig figyelembe veszik az újbudai polgárok szempontjait is.

MTI