Szavazzatok a budapesti leopárdkölykök nevére

0
2 125 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A szeptember 10. én született leopárdkölykök, pénteken debütáltak a Fővárosi Állat és Növénykertben. Innentől kezde a nagyközönség is láthatja őket. 

A fiatal leopárd szülőknek, most születtek először kölykei. Banu, a négyéves nőstény tavaly decemberben, Akhum, az ötéves hím pedig 2018-ban került Budapestre. A kölykök szeptember 10-én születtek, vagyis pénteken voltak éppen tíz hetesek. Eddig azonban nem láthatta őket a nagyközönség (sőt az állatkerti munkatársak többsége sem), hiszen az első hetekben a legteljesebb nyugalmat kellett biztosítani számukra.

Az első vizsgálatokra és oltásra nyolchetes korukban került sor, most pedig az állatok megkapták a második kombinált vakcinát, illetve az ilyenkor szokásos féreghajtó pasztát is, emellett pedig mindketten azonosító chipet is kaptak, éppen úgy, ahogyan ez ma már a kutyáknál is szokás. Természetesen a nemüket is megállapították, és meg is mérték őket: a nagyobbik, 6,2 kg-os állat nősténynek, a kisebbik, 5,2 kg-os hímnek bizonyult.

Mivel most már tudjuk, hogy az egyik kölyök lány, a másik pedig fiú, eljött az ideje a nevek kiválasztásának is. Mindkét kölyök esetében három-három névre lehet szavazni, amelyek – mivel perzsa leopárdokról van szó – perzsa, arab, illetve szanszkrit eredetű, a perzsa leopárdok elterjedési területén használatos női, illetve férfi nevek.

Szavazataitokat a Állatkert oldalán tudjátok leadni, egészen jövőhét csütürtökig.

Forrás: zoobudapest