Siófoki tűzoltók mentettek meg egy szorult helyzetbe került őzbakot – videó

0
199 megtekintés
A szorult helyzetbe került őzbak segítségére, a siófoki tűzoltók siettek - Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook videó
Swing Szerelem Szulák
Építési terület kerítésébe szorult egy őz Siófokon, az Ezüstparton, még múlthét szerda (június 22-én) délelőtt. A rémült állat nem tudni, hogy került fogságba, de nagy valószínűséggel valami vagy valaki megijesztette, ezért menekült a terület kapuja felé, ám az zárva volt. A rácsok viszont meglehetősen erősnek bizonyultak, a rés pedig szűknek – olvasható BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Mint írják, az ijedt, középkorú őzbak segítségére a siófoki hivatásos tűzoltók siettek, akik először leterítették az őz fejét egy pléddel, elkerülve, hogy megsebesítse megmentőit.

Az egység nagy gondossággal, kíméletesen összekötözte a bak lábait, így tudták szétfeszíteni a kerítést és kiszabadítani szorult helyzetéből. Ezt követően az állatot a város környéki erdőbe szállították és szabadon engedték.

A tűzoltók mindent megtettek annak érdekében, hogy az ijedtségen túl maradandó sérülés nélkül ússza meg az esetet az őz.