Sarki farkas hármasikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkunkban

0
444 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A 2 éves anyaállat 63 napi vemhesség után hozta világra -a maga készítette kotorékban -kölykeit, a Nyíregyházi Állatpark farkaskifutójának egyik félreeső zugában.

A 2.5 hetes sarki farkas kölykök 6 hetes korukig anyatejjel fognak táplálkozni majd fokozatosan szoknak át a szilárd táplálékra, amely a farkasok esetében elsősorban húst jelent. A tejtáplálás és a húsevés közötti átmeneti időszakban felöklendezett táplálékot is kaptak majd anyjuktól.

Az Észak-Amerika sarkkörön túli területein honos állat, sarki farkas ( Canis lupus arctos) a farkasok egyik legnagyobb testű alfaja. Tundrán él kisebb családi közösségekben, télen esetenként a családok nagyobb hordákba verődnek. Jellegzetességük az egész évben fehér bunda, amely a kifejlett egyedekre jellemző, a kölykök azonban az első vedlésig a rejtőzködést segítő sötétszürke színűek.

A 17 napos kölykök most estek át életük első állatorvosi vizsgálatán, mely során az általános állapotfelmérés mellett testtömegmérés, ivarmeghatározás, féreghajtás, vakcinázás és egyedi azonosítóval való ellátás történt. A kicsik életkoruknak megfelelő fejlettségűek s a vizsgálat során kiderült hogy 2 kan és egy szuka található a farkas alomban.

Sostozoo

Kiemelt kép: sostozoo