Öt mentett süntestvér költözött be a Veszprémi Állatkertbe

0
482 megtekintés
Sün Balázsék beköltöztek a Veszprémi Állatkertbe - Fotó: veszpzoo/Facebook
Swing Szerelem Szulák
Öt apró süntesó bútorozott be a Veszprémi Állatkertbe és természetesen pikk-pakk a gondozók kedvencei lettek, akik mindent megtesznek, hogy az apró tüskések minden fontos dolgot megkapjanak a fejlődésük érdekében. 

Az Állatkert a közösségi oldalán számolt be süngyerekek érkezéséről, természetesen cuki fotók kiséretében. Mint írják, a hazai élővilág védelme is kiemelkedő fontossággal bír állatkertnek, így nem kérdés, hogy amikor tudnak segítenek, ha valamely kis állat bajba jut, vagy magára marad.

Sün Balázsék beköltöztek a Veszprémi Állatkertbe – Fotó: veszpzoo/Facebook

Hazánkban a sünfajok közül egyedül a keleti sün honos. Leginkább az erdők aljnövényzetében, kisebb cserjésekben, bokrosokban húzódik meg, de a városi parkokban, házi kiskertekben is találkozhatunk vele. Nagyon gyakori, védett állat.

A népnyelvben régebben sündisznónak, tüskés disznónak és sünkutyának is nevezték.

Gyakorlatilag mindenevő: megeszi a csigát, a madártojást, a lehullott gyümölcsöt, a különféle rovarokat, sáskaféléket, de képes elfogni még a kisebb gyíkokat, siklókat is. Általában éjszaka indul táplálékot keresni. Leggyakrabban komposztkupacokban, szalma-, vagy szénakazlak tövében neveli fiait és itt alszik téli álmot is.

Sün Balázsék beköltöztek a Veszprémi Állatkertbe – Fotó: veszpzoo/Facebook

Így hát, Sün Balázsék remekül érzik magukat és a gondoskodáson kívűl, rengeteg szeretetet is kapnak.