Október 4. – az állatok világnapját ünnepeljük

0
173 megtekintés
Fotó: Rex Kutyaotthon Alapítvány/Facebook
Swing Szerelem Szulák

Már október 1-jétől számos szervezet várja családi programokkal az érdeklődőket az Állatok világnapja alkalmából. A rendezvényekkel a felelős állattartás fontosságára is felhívják a figyelmet.

Az állatok világnapját 1931 óta október 4-én ünnepeljük, Assisi Szent Ferenc – az állatok védőszentjének emléknapján. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A világnapon ma már nemcsak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet az ember legjobb barátjára, az életminőségükre és életkörülményeikre, hogy ne csak az állatok világnapján, de a hétköznapokban se feledkezzünk meg a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről.

Október első hétvégéjén több helyszínen is ünnepelhetjük az állatok világnapját:

A Rex Kutyaotthon Alapítványban október 1-jén őrző-védő kutyabemutatón és rendőrkutya bemutatón vehetünk részt.

Noé Állatotthon vasárnap várja az egész családot a világnap alkalmából, a vegetarianizmust és az erőszakmentességet is ünnepelhetjük állatos programokkal, koncertekkel, előadásokkal és játékokkal.

 

sutori