Örölnél, hogy ha a te kutyádból is készülne LEGO-figura?

0
452 megtekintés
Kép: Szalay Péter
Swing Szerelem Szulák
Szalay Péter ötletének támogatásával akár kedvenc kutyafajtáddal is versenyezhetsz a népszerű építőjátékból tervezett agility pályán. Amennyiben az általa tervezett LEGO megmérettetésre nevezett készlet eléri az oldal látogatóinak tetszését (számszerűsítve 10 ezer szavazatot), megnyeri annak a lehetőségét, hogy a szettjét a dán játékgyár elkészítse, és a boltok polcain is kapható legyen.

Legyen szó felnőttekről vagy gyerekekről, a LEGO minden korosztály számára egyet jelent a játékos kreativitásfejlesztéssel és a kikapcsolódással. Ha már van otthon pár doboznyi kocka és egy jó ötlet, az alapanyagokból szinte bármi megvalósítható. Ezekre az ötletekre, a LEGO-rajongók által tervezett készletekre épít a LEGO Ideas elnevezésű kihívásra, amelyre Péter két szenvedélyének, a kutyáknak és az építőjátéknak az ötvözéséből tervezett agility pályával nevezett. Célja, hogy készletének támogatásával új kutyafajták figurái is bekerüljenek a LEGO univerzumába.

Kép: Szalay Péter

A hétköznapokban egy 3D grafikai csapat vezetőjeként dolgozó Péter gyermekkori álma, hogy LEGO designer legyen, és az általa tervezett elemeken keresztül a játék örömét másokkal is megoszthassa. Szerinte a tervezői feladatban rejlő legnagyobb kihívás a megadott keretrendszerben gondolkodva újdonságot alkotni, hiszen új készletet tervezni a LEGO Ideas megmérettetésre kizárólag a már meglévő építőjáték elemekből lehet.

Ezt megelőzően már két alkalmommal nevezett, akkor jól ismert képzőművészeti alkotások adaptációjával vett részt a kihíváson (részletek az Instagram-oldalán). Mostani ötletét Stencil nevű másfél éves border collie-ja és a kutyás sportok iránti szeretete inspirálta. Olyan agility pályát tervezett, melyben a versenyző ebeknek az akadálypályán való ügyességi feladatok végrehajtása mellett egy birkanyájat is hadrendbe kell állítania. A szetthez tartozó juhászkutyacsapat tagjai a népszerű border collie, az ausztrál juhász és a skót juhászkutya.

Kép: Szalay Péter

A dán játékgyár által kiírt verseny tétje, hogy a pálya mellett sok magyar gazdi örömére, a LEGO legyártsa a kutyákhoz tartozó öntőformát is. Ha szívesen támogatnád a projektet, nem kell mást tenned, mint, hogy regisztrálj és szavazz a DOGS’ FUN PARK projektre.

A LEGO agility pályához kapcsolódó képanyag az alábbi linken érhető el:

https://drive.google.com/drive/folders/1t5IPSTomp9SylhVOKCKOL5_OQkKwZw5M?usp=sharing

Forrás: Szalay Péter, a DOGS’ FUN PARK tervezője, designer