Láttad már hogyan gyűjtik a fecskék a sarat?-videó

0
619 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A hazai fecskefajok közül a füsti fecske és molnárfecske kifejezetten keresi az emberek társaságát, úgynevezett urbánus, városiasodott fajok. Településeken, állattartótelepeken és hidakon sárból építik a fészküket az ereszek alá, az épületek kiszögelléseibe, zugaiba.

A repülő rovarok fogására idomult csőrük segítségével gyűjtik a talajról a sarat. A villámgyors madarak mozdulatait nehéz emberi szemmel követni, de most megnézhetik négyszeres lassításban, hogy ezek a parányi madarak milyen ügyesen szedik fel az építőanyagot.

Látványos lassított felvételen a sárgyűjtő fecskék

Látta már hogyan gyűjtik a fecskék a sarat?A hazai fecskefajok közül a füsti fecske és molnárfecske kifejezetten keresi az emberek társaságát, úgynevezett urbánus, városiasodott fajok. Településeken, állattartótelepeken és hidakon sárból építik a fészküket az ereszek alá, az épületek kiszögelléseibe, zugaiba. A repülő rovarok fogására idomult csőrük segítségével gyűjtik a talajról a sarat. A villámgyors madarak mozdulatait nehéz emberi szemmel követni, de most megnézhetik négyszeres lassításban, hogy ezek a parányi madarak milyen ügyesen szedik fel az építőanyagot.Készítette: Szilágyi Attila (HNPI)

Posted by Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság on Saturday, May 9, 2020

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park facebook