Ismerd meg testközelből a madáretetők vendégeit – programajánló

0
288 megtekintés
Figyeljünk oda, hogy a fekete rigó alapvetően bogarakat és azok lárváit, pattanóbogarakat, cserebogarakat, lószúnyogokat és gilisztákat zsákmányolnak, de nagyon szeretik a gyümölcsöket is, ami télen a legnagyobb segítség a számukra - Fekete rigó (Turdus merula) - Kép: Orbán Zoltán - MME
Swing Szerelem Szulák
A Bükki Nemzeti Park igazgatóság szervezésében, január 15-én, testközelből ismerkedhetünk meg a madáretetők gyakori vendégeivel, így nem csak ablakon keresztül vagy tisztes távolból figyelhetjük meg tollas vendégeinket. 

A program madárgyűrűzéssel egybekötött, ami szintén egy izgalmas természetvédelmi feladat, plusz gyakorlott madarász kollégáktól tudhatunk meg minden választ égető kérdéseinkre.

Helyszín: Harkály Ház

Időpont: 2023. január 15. 10:00-14:00

A programhoz folyamatosan lehet csatlakozni, a részvételhez belépőjegy megváltása szükséges.

A program nagy eső, nagy szél esetén nem kerül megtartásra a madarak biztonsága érdekében.

A téli madárestetés talán az egyik legkedvesebb elfoglaltsága a madárbarátoknak. Ugyanakkor ezt is körültekintően kell csinálni, hisz nem mindegy mit teszünk ki nekik és az itatásról is gondoskodni kell, télen is. Ha még csak most vágnál bele egy ilyen kalandba, itt van egy kis összefogaló arról, mit adj és mit ne adj szárnyas vendégeidnek.

Tollas barátainknak szüksége lesz segítségre – Hogyan készülj a téli madáretetésre

BNPI