Így kell kutyát sétáltatni a Városligetben – Megérkezett a Ligeti Kutyás Kódex

0
129 megtekintés
Fotó: Pexels
Swing Szerelem Szulák
Ha egy pillanatra is elbizonytalanodtál volna, hogyan is sétáltasd négylábú haverod a Ligetben, vagy kutyátlan kétlábú vagy és tanácstalan, hogy mit is kezdj a kutyákkal magad körül, akkor már nincs miért aggódni.  A Liget Budapest elkészítette, a Ligeti Kutyás Kódexet, hogy megkönnyítsék a kutyások és nem kutyások együttélését a parkban.

Budapest ugyan bővelkedik kutyafuttatókban, mégis nagy részük nincs karbantartva, vagy nincs kellőképpen felszerelve. Éppen ezért, a Városliget felújítása során két Kutyás élményparkot is kialakítottak a parkban, melyek felszereltségükben és szolgáltatásaikban páratlanok egész Budapesten – írja a Liget Budapest.

Mint írják, a kutyás élményparkok népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt: naponta átlagosan 750-800 kutyus játszik azokon, de egy-egy hétvégi napon akár ezer gazdi is elhozza kedvencét. A két helyszínen megtalálható élményparkok a Liget szélén helyezkednek el, könnyen megközelíthetőek.

Fotó: Pexels

Az élményparkokat a legmodernebb játszóelemekkel és a legváltozatosabb eszközökkel szerelték fel, mint például szlalom, híd, ugratók, dombokba rejtett alagutak, vagy a pedállal működtethető vizes medence. A kutyusok számára kisebb homokos felületeket is kialakítottak, hogy ha kedvük tartja, szabadon áshassanak.

A kutyával és a kutya nélkül érkező látogatók eligazodását most azonban más módon is meg kívánják könnyíteni.

A könyv segítséget és útmutatót nyújt gazdiknak, kutya nélkül érkező látogatóknak, szülőknek, sportolóknak és minden parkhasználónak, aki kutyás helyzetbe kerül. Szakértők bevonásával készítették el a városligeti kutyázás szabályendszerét bemutató, segítő könyvecskét.