Így etesd a madarakat télen – Az MME online előadása felelős madárbarátoknak

0
546 megtekintés
Széncinege etetőn (Parus major) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Ha szereted a madarakat és télen is tennél értük valamit, de ezt felelősen és felkészülten tennéd, akkor a Magyar Madártani Egyesület november 9-i online előadása megadja hozzá a szükséges tudnivalókat. 

A Zoom platformon keresztül elérhető előadás ideje alatt megtudhatjuk, milyen madarak töltik a városban a telet, és milyen lehetőségeik vannak a természetes élelemszerzéshez. Megismerhetjük az odúk fajtáit, és fény derül a helyes és jól időzített téli madáretetés trükkjeire, valamint a további, fontos teendőkre is, amivel segíthetünk a városi madaraknak.

Feketerigó etető alma ágon – Fotó: Orbán Zoltán – MME

A részvétel ára 3500 forint, amivel az MME zárt, oktatási platformján keresztül 30 napig még visszanézhető a felvétel. A bevétel fele adományként hasznosul, amivel a jelentkezők az egyesület munkáját támogatják.

Az előadás 18 órakor kezdődik Dr. Benedek Veronika, ökológus és az MME oktatási és kommunikációs munkatársa vezetésével.

„Manapság szerencsére sok emberben érik meg a vágy arra, hogy legalább egy kicsit visszataláljon a városból a természethez. Azonban az előttünk néhány generációval még élő tudás a természetről mára már kissé megkopott társadalmunkban, így ehhez az útkereséshez nem is olyan egyszerű iránytűt találni, mint első pillantásra gondolnánk. Segítünk vajon a madaraknak az etetéssel? Hogyan tudjuk megőrizni a természetet? A válasz végtelenül bonyolult és ugyanakkor egyszerű is. Azt tudjuk megvédeni, amit ismerünk.”

–  írták az esemény oldalán.