Gondozók nevelik az anyja erszényéből kipottyant bébi kengurut – videó

0
395 megtekintés
A Bennett-kenguru baba - Kép: pecsma.hu - facebook videó
Swing Szerelem Szulák
A pécsi állatkert közösségi oldalán megjelent bejegyzésből és videóból megtudtuk, egy látogató jelezte nemrég, hogy a Bennett-kenguruk kifutójában egy kölyök árválkodik a földön. Némi gondolkodás után, a gondozók magukhoz vették a kicsit és március vége óta fűtött erszényben nevelik.

A Django névre keresztelt kengurubébi valószínűleg kipottyant anyja erszényéből. Mivel azt nem lehetett kideríteni, a népes állatcsapat mely nősténye adott neki életet, az intézmény munkatársai úgy döntöttek, maguk veszik kézbe a kicsi felnevelését – olvasható az állatkert bejegyzésében.

A PécsMa beszámolója szerint az állatkert gondozóinak hála megmenekült az állat és szép ütemben fejlődik. Csongor Andrea, a pécsi zoo munkatársa törődik vele, a „pótmama” batyut köt magára minden nap, ebben viszi magával a kengurut.

Eleinte napi nyolc alkalommal tápszerezték, most éppen hatszor eszik egy nap. Nagyon odafigyelnek rá, a fajtára ugyanis sokféle betegség és a stressz is veszélyes lehet, és az immunrendszere sem elég fejlett, így anyjuk erszényén kívül védtelenek. A fajtára jellemző, hogy az anyaállat közel egy évig szoptat, kicsinye 7-8 hónapos koráig az erszényben bújik meg, aztán kezdi megismerni a kinti világot.

Django nem tudja tartani a testhőmérsékletét, viszont folyamatosan melegben kell lennie, ezért gondozói egy táskában tartják, amelyben van egy melegítő lap.

A kenguru egy hónap alatt sokat fejlődött, most körülbelül egy kilogrammot nyom. Csongor Andrea szerint egy hónap múlva már egyre aktívabban fog kimászni a műerszényből.

pécsma cikkében további cuki fotókat találtok a bébiről.