Foltok nélküli zsiráfbébi ejti ámulatba a világot

0
142 megtekintés
A foltok nélküli zsiráfbébi - Fotó: Brights Zoo/Facebook brightszoo.com
Swing Szerelem Szulák
A különleges kölykök időszakát éljük, nem csak hófehér pumakölyök született mostanában, de foltok nélküli zsiráf is, ráadásul mindkettő Amerikában. Zsiráfunk Tennesee államban, a Brights Zoo óvó karjai között nézi azóta is majd két méter magasan a világot. 

A csepp, mostanra csaknem 2 méter magas újszülött nőstény, még július 31-én jött világra és az teszi igazán különlegessé, hogy teljesen barna. De tényleg teljesen.

A szakértők szerint, a foltokat a kis zsiráfok anyjuktól öröklik és az álcázásban illetve a hőháztartás egyensúlyának fentartásában segítenek.

Nagy szükség van arra, hogy a mintátlan zsiráfbébink nemzetközi visszhangot kapjon, hiszen felhívja a figyelmet a zsiráfok védelmére

– közölte a Brights állatkert alapítója, Tony Bright, kiemelve: a vadon élő zsiráfpopulációk a kihalás felé haladnak. A faj mintegy 40 százaléka pusztult el az elmúlt három évtizedben – írja az index.hu.

Az állatkert névadó versenyt is hirdetett. A szavazók az alábbi lehetőségekből választhatnak: Kipekee (szuahéli nyelven egyedit jelent), Firayali (szokatlan), Shakiri („ő a legszebb”) és Jamella („egyik nagy szépségű”). Még nincs eredmény.