Elpusztult a világ legszomorúbb elefántja

0
133 megtekintés
Képünk illusztráció - Ázsiai elefánt (Elephas maximus) - Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Elpusztult a manilai állatkert – egyben az egész Fülöp-szigetek – egyetlen elefántja, a 49 éves Mali. Az állatot a PETA nemzetközi állatvédő szervezet „a világ legszomorúbb elefántjának” nevezte, évtizedeken át tartó magánya miatt.

Mali háromévesen, Sri Lanka Imelda Marcosnak, az egykori fülöp-szigeteki first ladynek szánt ajándékaként került 1977-ben az állatkertbe, ahol egész életét elszigetelten, magányosan, egy betonból készült kifutóban élte le.

Honey Lacuna Pangan manilai polgármester elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mi okozta az állat halálát.

Képünk illusztráció – Ázsiai elefánt (Elephas maximus) – Fotó: Pixabay

A PETA korábban tiltakozókampányt is szervezett az elefánt állatkerti körülményei miatt, mint írták, „Manila több évtizedes magánzárkára ítélte Malit”, holott a nőstény elefántoknak ez kínzás, hiszen életüket a vadonban csapatostul, egymás borjait felnevelve töltik. A kampányhoz, amely azt akarta elérni, hogy Mali egy thaiföldi állatrezervátumban, más elefántok társaságában élhessen, mások mellett a világhírű tudós, Jane Goodall és Paul McCartney is csatlakozott.

Az állatkert szakértői az évek során egészségesnek, de kicsit túlsúlyosnak találták Malit. Az ázsiai elefántok a vadonban 60-70 évet élnek meg, de fogságban jóval rövidebb az élettartamuk.

MTI