Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán – video

0
9 714 megtekintés
Fotó: Twitter/@dog_rates
Swing Szerelem Szulák

Benny, a vakvezető tanuló labrador élete egyik fontos eseményén szenderült álomba, de hát nem lehet rá haragudni.

Benny egy vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozó alapítványnál látta meg a napvilágot, és az már most látszik, hogy bármi is legyen a feladata a későbbiekben, egy pillanat alatt bárkinek belopja magát a szívébe.

Márpedig, ha minden jól megy, és neki is tetszik a munka, akkor nagy valószínűséggel egy látássérült személy vezetője, vagy egy veterán katona segítőkutyája is lehet belőle. Ehhez azonban még sokat kell tanulnia, és az okosodáshoz – tudjuk jól – még egy fontos dologra van szükség, ami nem más, mint… Az alvás!

A Guide Dog Foundation szervezetnél hagyomány, hogy minden négylábú tanoncról készítenek „babafotókat”, és ebből Benny sem maradhatott ki. Hogy hogy nem, éppen a délutáni szundi idejére esett a fényképezés, aminek meg is lett az eredménye:

Minden tőle telhetőt megtett, hogy kitartson, de erőt vett rajta a tündérporos álom, és egyszer csak eldőlt. A kiskutyáknál nem szokatlan az ilyesmi: egyik pillanatban még lelkesen játszanak, birkóznak vagy az ennivalójukat eszegetik, aztán a következő pillanatban, már alszanak is. Egymás hegyén-hátán, vagy éppen az etetőtálkában, csupa maszatosan – és hihetetlenül imádnivalóan. Igazán nem lehet őket ezért hibáztatni, ez a természet rendje: ha elfáradtak, itt a pihenés ideje.

Bennyről azért sikerült néhány csodás felvétel is, ami a videójával együtt szárnyra kapott, és meghódította a kutyabarátok szívét. A kis fekete szőrgombóc nagy dolgokra hivatott, de addig is annyit alhat, amennyit csak szeretne – de csak, ha nincs épp fotózás…

boredpanda.com