Dingó harapott meg és vonszolt a vízbe egy kisfiút Ausztráliában

0
52 megtekintés
Dingo - (Canis lupus dingo) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Megharapott és a tengerbe vonszolt egy tízéves kisfiút egy dingó a dél-queenslandi partok közelében fekvő K’gari-szigeten – idézte az Australian Associated Press (AAP) ausztrál hírügynökséget a The Guardian online kiadása csütörtökön.

A tízéves kisfiú egy kemping közelében a vízparton sétált a múlt pénteken, amikor mögé lopózott egy dingó és rátámadt. A fiút az mentette meg, hogy a 12 éves nővére a segítségére sietett.

A kisfiú vállán és karján lévő harapásból származó sebeket, és a nyakán és a karján a bokrok okozta karcolásokat a szülei látták el – közölte Danielle Mansfield vadőr csütörtökön.

A wongari vagy más néven Fraser-szigeti dingó a kemping közelében elásott ételmaradékok után kutatott. Ezek az Ausztráliában őshonos, a kutyafélék családjába tartozó, mindenevő állatok a vadőr szerint képesek súlyos sérüléseket okozni, gyerekeket és felnőtteket egyaránt megharaptak.

A Queensland államhoz tartozó Fraser-sziget világörökségi státusza miatt népszerű utazási célpont. A szigeten mintegy kétszáz vadon élő dingót tartanak számon, ám mind az állatok, mind az emberek védelmében szigorú szabályok vonatkoznak az állatokkal való érintkezésre, etetésük szigorúan tilos.

Június elején egy hétéves fiút és egy 42 éves nőt harapott meg egy másik ragadozó, amelyet a vadőrök végül elaltattak.

Az 1840 négyzetkilométeres területű szigetet a világ legnagyobb homokszigeteként tartják számon. 1992-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

MTI