Cuki parlagi szamárcsikó született Debrecenben

0
239 megtekintés
Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark - zoodebrecen.hu
Swing Szerelem Szulák
A Debreceni Állatkert szamárménese évről-évre szépen gyarapodik, sőt idén még dupláztak is, a most született szamárcsikó, Demjén, a második aki ebben az évben látta meg a napvilágot. Az életerős és kifogástalan étvágyú szürke csődörcsikó szeptember 26-án jött világra bő egy év vemhességet követően – írja a Nagyerdei Kultúrpark

Gondozói pedig hagyományukhoz híven a születésnapjára eső névnap szerint keresztelték el, így a Demjén nevet kapta. Bár még jó ideig gondoskodó anyja mellett marad, Demjén már most igen aktív; sokat játszik és porfürdőzik, amiről a látogatók is meggyőződhetnek a Vidámpark területén található karámnál.

Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark – zoodebrecen.hu

Az állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért egészen az alapítás óta otthont adnak hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években rendszeresen új utódokat is köszönthettünk a parkban. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhatunk.