Csonttá soványodott lovak, kiszáradás szélén lévő kutyák egy elhagyott tápi tanyán

0
483 megtekintés
Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Hat lovat, hét kutyát és a környéken kószáló macskákat hagyott magára egy tápi tanya tulajdonosa. A rendőrség állatkínzás gyanújával nyomoz. Az állatok életének veszélyeztetője két év letöltendő börtönbüntetéssel számolhat a hanyagsága, nemtörődömsége miatt.

Víz és takarmány nélkül hagyott magára a jelenleg külföldön tartózkodó gazdájuk hat lovat, amelyek kis híján elpusztultak – írja a Blikk nyomán a HVG . A lap szerint az állatok reménytelen helyzetére Tápon található tanya közelében lakók hívták fel a hatóságok és az állatvédők figyelmét.

Az utolsó pillanatban érkezett a segítség

Mint írják, a helyszínre érkező rendőrökből, állatorvosokból, állatvédőkből áll csapatot reménytelen helyzet fogadta: hat csonttá soványodott ló, hét járni is alig képes, kimerült, szeméthalom közt árnyékot kereső kutya, elvadult macskák, szeméthalmok.

A lap által idézett szakértők szerint a lovak nagyon szenvedhettek, és a kutyák is a teljes kiszáradás szélén voltak, egyikük el is pusztult. Ha a szomszédok nem gondoskodnak az állatokról, azok már rég elpusztultak volna. Saját pénzből vittek szénát, vizet a lovaknak, de a többi állatot már nem tudták etetni.

A Blikk úgy tudja, hogy az tanya gazdája legalább két hónapja nem járt a helyszínen, és eredetileg lovastanyát épített volna pályázati pénzből, de még nem kezdett bele, sőt két ló árát még ki sem fizette.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság indított eljárást, a rendőrök beidézték a külföldön tartózkodó férfit. A rendőrség a Blikknek jelezte, állatkínzás vétsége elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az állatokat lefoglalták, biztonságba helyezték.