Bojtosfülű disznók érkeztek Nyíregyházára

0
1 006 megtekintés
Képünk illusztráció -Bojtosfülű disznók (Potamochoerus porcus) (Red river hog) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Új faj érkezett az Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerbe, egész pontosan ecsetfülű vagy másnéven bojtosfülű disznók (Potamochoerus porcus). A röfik az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezek a Nyíregyházi Állatparkba. 

Mint írják, az Afrikában őshonos vörös színű, csordában élő páros ujjú patások, a fülükön növő fehér szőrpamacsról kapták a nevüket, ami egybként rendkívűl mókás megjelenést biztosít a számukra.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark – sostozoo.hu

Az állatok az Állatpark időleges zárva tartása alatt érkeztek a lengyel Wroclaw Állatkertjéből, s most hogy újra kinyitott a park, már a vendégek is láthatják a különös külsejű állatokat.

Képünk illusztráció -Bojtosfülű disznó (Potamochoerus porcus) (Red river hog) – Fotó:

Az ecsetfülűek igen jó úszók és futók s bár a természetben a nappalt rejtekhelyükön töltik, az Állatparkban a folyamatos környezetgazdagításnak köszönhetően egész nap aktívak és élelem után kutatnak. A 4 hím állat általában együtt mozog a kondán belül és útvonalaikat úgy jelölik meg, hogy a fák kérgeit lekaparják agyaruk segítségével, vagy lábmirigyeiket, nyaki mirigyeiket a fákhoz dörgölik.

Mindenképpen érdemes lesz megnézni ezeket a mókás malackákat.

sostozoo