Az éj leple alatt, háborúból mentve, új lakó érkezett a Richter Safari Parkba

0
83 megtekintés
Arseniy, az Ukrajnából mentett zsiráfbika - Fotó: Safari Park Richter/Facebook
Swing Szerelem Szulák
Stílusosan, az Állatok Világnapja hajnalán érkezett meg Ukrjanából, Arseniy, a zsiráfbika. Négy hónapos előkészület után lelt, új, biztonságos otthonra a közel 4,5 méteres magasságú, különleges szállítást és folyamatos orvosi felügyeletet igénylő Rothschild-zsiráf. 

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus az ukrajnai állatkerteket is sújtotta, a tulajdonosok egy ideig megpróbálták helyben ellátni az állatokat, azonban a vadasparkok üzemeltetése ellehetetlenült, valamint a bombázások miatt sok esetben arra kényszerültek, hogy az állatoknak külföldön keressenek menedéket.

Az éj leple alatt érkezik Arseniy, a zsiráfbika – Fotó: safariparkrichter

A park közleményében kiemelte,

a veszélyeztetett állatból a természetben kevesebb mint 700 egyed él, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

Ifj. Richter József, alapító-tulajdonos elmondta, hogy az ukrán partner még májusban vette fel velük a kapcsolatot, ezek után elindították a szükséges folyamatokat, azonban egy ilyen egzotikus állat utaztatása több hónapos előkészületet és rengeteg adminisztrációt igényelt.

Fotó: safariparkrichter

A Nagykőrösön 32 hektáron elterülő Richter Safari Park csaknem 300 állatnak ad otthont, az itt élő állatok többsége a Magyar Nemzeti Cirkusz volt vadállata, amelyek a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően cirkuszi munkát már nem végeznek.

 

MTI, safariparkrichter