Ajándékokat kaptak az állatok a budapesti állatkert 155. születésnapja alkalmából

0
535 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Fővárosi Állat és Növénykert 155. születésnapja alkalmából, a kert számos lakója kapott ajándékot, finomságokat, illetve finom falatokkal töltött vadonatúj játékokat. Ez utóbbiakat az Állatkerti Alapítvány szerezte be támogatóik jóvoltából.

A jeles esemény alkalmából a kert több lakója, így az orangutánok, a gorillák, a gyűrűsfarkú makik, a rozsomákok és a Dél-Amerika kifutó lakói is különféle ajándékokat kaptak.

A rozsomákok ajándékdobozba csomagolt csirkefarhátat, marhahúst és egy kis sajtot kaptak, amelyeket aztán Igor és Tuija lelkesen bontogattak, hogy a finomságokhoz hozzáférjenek.

Az orangutánok különféle játékokat kaptak, illetve egy olyan pikniken vehettek részt, ahol a tányér is ehető volt, a tányér alá terített „pléd” pedig olyan textil, amivel ezek az állatok nagyon szeretnek játszani, kiváltképp a fejük tetejére húzni.

A gorillák is ünnepi finomságokat kaptak, a gyűrűsfarkú makik pedig olyan új játékokat, amelyek belsejébe szintén ínycsiklandó falatok lettek elrejtve, díszítésnek pedig zamatos, leveles ágacskákat szúrtak bele az állatkert gondozói. A Dél-Amerika kifutó lakóinak szánt speciális labda is megtelt finomságokkal, amely iránt leginkább a vízidisznó csapat, és a tapír anyuka érdeklődött.

A különféle játékokat az Állatkerti Alapítvány szerezte be mindazok jóvoltából, akik valamilyen módon támogatták az alapítványt. Nekik külön köszöni az állatkert a segítséget!

Forrás: zoobudapest

Kiemelt kép és cikken belüli képek: Fővárosi Állat és Növénykert-facebook